Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Το νέο ρεκόρ του πετρελαίου στα 70,8 δολάρια το βαρέλι, η άνοδος των τιμών των ακινήτων, το ενδιαφέρον των Εθνικής και Eurobank για ρουμανική τράπεζα, το ”ναυάγιο” για την πώληση της Q-Telecom, αλλά και τα αποτελέσματα εξαμήνου απασχολούν μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Το νέο ρεκόρ του πετρελαίου στα 70,8 δολάρια το βαρέλι, η άνοδος των τιμών των ακινήτων, το ενδιαφέρον των Εθνικής και Eurobank για ρουμανική τράπεζα, το ”ναυάγιο” για την πώληση της Q-Telecom, αλλά και τα αποτελέσματα εξαμήνου απασχολούν μεταξύ άλλων τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Τρίτης.

Αλογοσκούφης: Διπλό ”ράπισμα” από τους εκπροσώπους του βιομηχανικού κόσμου και των εργαζομένων δέχθηκε χθες η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να πείσει παραγωγικούς και κοινωνικούς εταίρους να συνταχθούν μαζί της για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, αναφέρει το Κέρδος.

Αισιόδοξος ότι ο ρυθμός ανάπτυξης -δηλαδή αύξηση 3,5%- του ΑΕΠ του πρώτου εξαμήνου θα επιταχυνθεί συνολικά στο 3,6% για το 2005 εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΓΣΕΕ: Η ΓΣΕΕ ανοίγει τη μάχη των μισθών με υψηλές διεκδικήσεις, καθώς το κύμα ανατιμήσεων που προκαλεί η πετρελαϊκή κρίση έχει διαβρώσει τα εισοδήματα, σημειώνει Το Βήμα.

Κλίμα οξείας αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της ΓΣΕΕ διαμορφώνεται εν όψει της ΔΕΘ επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Πετρέλαιο: Την ώρα που ο τυφώνας ”Κατρίνα” σάρωνε τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ένας άλλος κερδοσκοπικός τυφώνας ξεσπούσε στις αγορές του πετρελαίου, εκτοξεύοντας την τιμή πάνω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, επισημαίνει η Ημερησία.

Κατά 650.000 βαρέλια την ημέρα μειώθηκε η παραγωγή ”μαύρου χρυσού”, σημειώνουν Τα Νέα.

Στα επίπεδα ρεκόρ των 70,8 δολαρίων το βαρέλι εκτινάχθηκε χθες η τιμή του αργού, για να υποχωρήσει στη συνέχεια στο επίπεδο των 68 δολαρίων το βαρέλι, αναφέρει Το Βήμα.

Ακίνητα: Άλμα έως 20% κατέγραψαν οι τιμές των ακινήτων στο εξάμηνο σύμφωνα με την Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για τεχνητή διόγκωση των τιμών λόγων των νέων φορολογικών βαρών.

ΕΚΤ: Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ εξηγεί γιατί πρέπει να αποφεύγεται ο νομισματικός ακτιβισμός, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως η ΕΚΤ διατήρησε σταθερά τα επιτόκια.

Ανατιμήσεις: Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε βασικούς τομείς του κλάδου των τροφίμων και των καταναλωτικών ειδών έχει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας και ο υφυπουργός Ι. Παπαθανασίου, αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία ο κύκλος επαφών έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά κατά την παρούσα χρονική περίοδο που οι αυξήσεις ανακοινώνονται η μία μετά την άλλη και συνεχίζεται η ανοδική πορεία στις τιμές του πετρελαίου.

Κινεζικές Εισαγωγές: Ο επίτροπος Εμπορίου Πίτερ Μάντελσον διέψευσε χθες ως πλήρως αβάσιμες τις κινδυνολογίες περί επικείμενης έλλειψης ειδών ένδυσης στις ευρωπαϊκές αγορές, που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες, καθώς εκατομμύρια ρούχα προερχόμενα από την Κίνα παραμένουν κλειδωμένα στις αποθήκες των τελωνείων επειδή έχουν καλυφθεί οι προβλεπόμενες ποσοστώσεις, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ωράριο: Θα συνεχιστούν οι αντιδράσεις των εμποροϋπαλλήλων για το ωράριο, που όμως καθιερώνουν σταδιακά όλα τα πολυκαταστήματα και στο πλαίσιο του ανταγωνισμού ίσως ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες εμπορικών καταστημάτων αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τουρισμός: Μετά από 4 χρόνια απωλειών, ο ελληνικός τουρισμός δείχνει φέτος σημάδια ανάκαμψης, επισημαίνει το Κέρδος, σύμφωνα με το οποίο παρουσιάστηκε αύξηση 8% στις τουριστικές αφίξεις.

Τράπεζες: Εθνική και Eurobank καταθέτουν αύριο προσφορές για την τέταρτη σε μέγεθος ρουμανική τράπεζα, αναφέρει η Ημερησία.

Στα Βαλκάνια μεταφέρεται το πεδίο επιχειρηματικής αντιπαράθεσης των μεγάλων ελληνικών τραπεζών που διαθέτουν ισχυρή παρουσία στην περιοχή, όπου ανταγωνίζονται όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στις γειτονικές χώρες, επισημαίνει Το Βήμα.

ΟΤΕ: Διπλασιασμό κερδών αναμένεται να ανακοινώσει ο ΟΤΕ για το δεύτερο τρίμηνο του 2005, σύμφωνα με τις προβλέψεις 13 αναλυτών τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Εμπορική: Το 2006 αναμένεται να λάβει το Δημόσιο όλες τις σχετικές αποφάσεις για την Εμπορική, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η Credit Agricole εξετάζει τη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου.

Q-Telecom: Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της Q-Telecom σε ξένους θεσμικούς, όπως ανακοίνωσε χθες η Info-quest, η οποία προχωράει στην απόσχιση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών (Q-Telecom) και στη λειτουργία του ως ανεξάρτητης εταιρίας, αναφέρει Το Βήμα.

Τους λόγους για τους οποίους ναυάγησε η πώληση της Q-Telecom παραθέτει η Ημερησία, η οποία σημειώνει πως ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για διάσταση απόψεων όσον αφορά στους οικονομικούς όρους.

Σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων, με άλλους επενδυτές, εισέρχεται η διοίκηση της Info-quest, καθώς δεν υπήρχε συμφωνία για πώληση της Q-Telecom, αναφέρει η Καθημερινή.

Chipita: Κοντά σε συμφωνία με τον όμιλο Δαυίδ – Λεβέντη στη Νιγηρία βρίσκεται η Chipita σύμφωνα με την Ημερησία.

Την απόβασή της στην αγορά της Νιγηρίας σε συνεργασία με τον όμιλο Δαυίδ – Λεβέντη, που έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην εν λόγω αγορά, δρομολογεί η Chipita σύμφωνα με πληροφορίες της Εξπρές.

Sex Form: Επισήμως παραδέχεται η εισηγμένη Sex Form την αδυναμία καταβολής δεδουλευμένων στο μισό περίπου προσωπικό που απασχολεί -το οποίο προέβη χθες σε επίσχεση εργασίας– με επιστολή της προς το Χ.Α., ενώ επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες αυτής της αντίδρασης τόσο στην παραγωγή της όσο και στα οικονομικά μεγέθη της επισημαίνει η Εξπρές.

Τουριστικά Ακίνητα: Το ”πράσινο φως” για την έναρξη των ιδιωτικοποιήσεων στον τουρισμό θα δώσει σύντομα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως αρχή θα γίνει με τη μαρίνα του ΣΕΦ, το Καζίνο Κέρκυρας και έκταση στην Αφάντου Ρόδου.

Αποτελέσματα Εξαμήνου: Στα οικονομικά μεγέθη πρώτου εξαμήνου των Motor Oil και Kleemann αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v