Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ξένοι οίκοι και οι ημεδαποί εργοδότες

Θα ανέβει ή θα πέσει η μετοχή της ΔΕΗ; Οι εκθέσεις των ξένων οίκων είναι αντικρουόμενες. Κάποιες λένε ότι η μετοχή της ΔΕΗ θα φτάσει στα ουράνια και κάποιες άλλες μιλάνε για τα τάρταρα. Ουδείς, όμως, εκ των συγγραφέων δεν σημειώνει στην έκθεσή του ποιες δουλειές έχει αναλάβει από τον βασικό μέτοχο της ΔΕΗ, που δεν είναι άλλος από το Ελληνικό Δημόσιο...

Οι ξένοι οίκοι και οι ημεδαποί εργοδότες
Θα ανέβει ή θα πέσει η μετοχή της ΔΕΗ; Οι εκθέσεις των ξένων οίκων είναι αντικρουόμενες. Κάποιες λένε ότι η μετοχή της ΔΕΗ θα φτάσει στα ουράνια και κάποιες άλλες μιλάνε για τα τάρταρα.

Ουδείς, όμως, εκ των συγγραφέων δεν σημειώνει στην έκθεσή του ποιες δουλειές έχει αναλάβει από τον βασικό μέτοχο της ΔΕΗ, που δεν είναι άλλος από το Ελληνικό Δημόσιο...

Στο διά ταύτα: Εδώ και επτά χρόνια παίζεται ένα παιγνίδι με το Δημόσιο και τους ξένους οίκους. Το Ελληνικό Δημόσιο προσφέρει δουλειές με παχυλές αμοιβές και οι ξένοι οίκοι σπεύδουν να εξυπηρετήσουν τη ζήτηση.

Το Ελληνικό Δημόσιο κλείνει με αυτόν τον τρόπο ελλείμματα και τρύπες και οι ξένοι απολαμβάνουν προμηθειών. Ποιο είναι το μεμπτό;

Το πολιτικό θέμα, διότι υπάρχει και τέτοιο, είναι κάτι που θα συζητηθεί (εκ των πραγμάτων) σε άλλη φάση. Το χρηματιστηριακό θέμα είναι ότι παίζουμε εδώ και επτά χρόνια τις κουμπάρες.

Πολλές εκθέσεις είναι τόσο αξιόπιστες όσο και αν τις εξέδιδαν, τελικά, οι ίδιοι οι βασικοί μέτοχοι των εισηγμένων εταιρειών. Η υπογραφή μπορεί να μην λέει από κάτω ”Ελληνικό Δημόσιο”, αλλά φέρει τις βαριές υπογραφές αναλυτών που έχουν έμμεση σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο.

Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση στο εξωτερικό για την αξιοπιστία αυτών των στοιχείων. Στην Ελλάδα δεν τολμούμε να ανοίξουμε καν το θέμα, επειδή δεν βρίσκουμε κάποιον άλλον τρόπο για να καλύψουμε τα ελλείμματα.

Μόνο που αυτό δεν είναι χρηματιστήριο, αλλά κάτι άλλο. Όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν. Αρκεί να γνωρίζουν πού πραγματικά ”μπλέκουν”...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v