Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ενδεχόμενη η ανοδική κίνηση

Ιδιαίτερα πιθανό εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως είναι το ενδεχόμενο ανοδικής κίνησης στη Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ύστερα από το πρόσφατο πτωτικό ”σερί”, με το βλέμμα, όμως, να παραμένει στραμμένο στις διεθνείς αγορές καθώς διατηρείται η ”απειλή” από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

ΑΧΕ: Ενδεχόμενη η ανοδική κίνηση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Σε θετικό έδαφος εκτιμά η Marfin Analysis πως θα κινηθεί κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Σοφοκλέους, αν και επισημαίνει πως οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους και στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς παραμένει η ”απειλή” από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου.

Καλύτερα των αναμενομένων χαρακτηρίζει η Marfin Analysis τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η Alpha Bank για το πρώτο εξάμηνο του 2005.

Οριακά υψηλότερα εκτιμά η Proton Securities πως αναμένεται να ανοίξουν σήμερα οι ξένες αγορές, με τους επενδυτές να διατηρούν το ενδιαφέρον τους, όμως, επικεντρωμένο στις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, η Proton Securities σημειώνει πως τα ”καλά” μεγέθη της Alpha Bank ενδέχεται να προσφέρουν στήριξη, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθούν και τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου του ΟΤΕ που ανακοινώνονται πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

Σε ανοδική τροχιά, αναλόγως των εκτιμήσεων, κινήθηκε χθες η ελληνική αγορά, με αναζωογονημένο το ενδιαφέρον για μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναφέρει η Εγνατία Finance.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως είναι πολύ πιθανό η ανοδική τάση να διατηρηθεί και σήμερα, καθώς η διόρθωση του Γενικού Δείκτη τις τελευταίες δύο εβδομάδες οδήγησε τις τιμές αρκετών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης σε ελκυστικά επίπεδα.

Τι έγινε χθες: Με κέρδη 0,62% έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης ύστερα από ένα σερί αρνητικών συνεδριάσεων, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν, ενώ συμπληρώνει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές εταιριών που έχουν πιθανή δραστηριότητα στον τομέα των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, αλλά και ειδησεογραφία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v