Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Στα έσοδα του προϋπολογισμού, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, στην αξιοποίηση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας, στα εναλλακτικά σενάρια για το μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Στα έσοδα του προϋπολογισμού, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, στην αξιοποίηση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας, στα εναλλακτικά σενάρια για το μέλλον των Ολυμπιακών Αερογραμμών, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο Τύπος της Παρασκευής.

Δημόσια Έσοδα: Σανίδα σωτηρίας για τα έσοδα του προϋπολογισμού αποτέλεσε η έκρηξη στις μεταβιβάσεις ακινήτων τον Αύγουστο, επισημαίνει η Καθημερινή.

Μπορεί να μην είναι έργο της κυβέρνησης η παροχή επενδυτικών συμβουλών για το κατά πόσο συμφέρουν τώρα ή αργότερα οι μεταβιβάσεις ακινήτων, πλην όμως οι επιλεκτικές διαρροές ως προς το ύψος της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών οδήγησαν το καλοκαίρι σε εκρηκτική αύξηση των αγοραπωλησιών και κατά συνέπεια των δημόσιων εσόδων, τονίζει το Κέρδος.

Βιομηχανία: Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 μηνών διαμορφώθηκε ο ελληνικός δείκτης προσδοκιών της βιομηχανίας για τους επόμενους μήνες, αναφέρει η Καθημερινή.

Σοφοκλέους: Τα deals είναι το οξυγόνο της αγοράς, αναφέρει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις, που συμπληρώνει πως αποτελούν το προσάναμμα που χρειάζεται για να ανάψει η φωτιά και να ανέβει έτσι το θερμόμετρο της κερδοσκοπίας, ενώ παράλληλα αναφέρεται στις επόμενες κινήσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν.

Αν και λέγεται ότι ο Σεπτέμβρης παραδοσιακά είναι μήνας πτωτικός, η πρώτη συνεδρίαση μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία ο Γενικός Δείκτης στοχεύει σε νέα υψηλά τετραετίας.

Με τη συνδρομή κινήσεων από το εξωτερικό η χρηματιστηριακή αγορά παρουσίασε χθες μια πολύ καλή εικόνα αναφέρει η Ναυτεμπορική, που συμπληρώνει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο υψηλότερο σημείο της ημέρας, τις 3.281 μονάδες.

Ανεργία: Η ανεργία υποχώρησε τον Ιούλιο στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο 8,6% από 8,7% τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με Το Βήμα.

Τουριστικά Ακίνητα: Ανοίγει ο φάκελος της αξιοποίησης της δημόσιας τουριστικής περιουσίας από την ΕΤΑ αναφέρει η Καθημερινή.

Κατασκευές: Τρεις μόλις μήνες απέμειναν για την εκπνοή του 2005, το οποίο ήταν έτος προσδοκιών για τις κατασκευαστικές εταιρίες, καθώς αναμενόταν η δημοπράτηση δημόσιων έργων ύψους 5 δισ. ευρώ, αλλά και η δημοπράτηση αυτοχρηματοδοτούμενων έργων ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, επισημαίνει η εφημερίδα Μέτοχος και Επενδύσεις.

Ολυμπιακή: Η καταδικαστική εισήγηση του αρμόδιου επιτρόπου για τις Μεταφορές κ. Ζακ Μπαρό που αποκάλυψε Το Βήμα και η οποία δίνει τη χαριστική βολή στον εθνικό αερομεταφορέα με τη μορφή που λειτουργεί σήμερα, ανοίγει τον δρόμο για να εφαρμοστεί πιθανότατα το σενάριο της εκκαθάρισης εν λειτουργία της εταιρίας με μετατάξεις 5.000 υπαλλήλων και απολύσεις 3.000 εποχικών, τονίζει Το Βήμα.

Την προσεχή Τετάρτη η Κομισιόν χωρίς συζήτηση θα εγκρίνει την εισήγηση με την οποία κρίνονται παράνομες οι κρατικές ενισχύσεις προς την Ο.Α., επισημαίνει η Ημερησία.

Εθνική: Με στελέχη της αγοράς επάνδρωσε καίριες διευθυντικές θέσεις ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, όπως αναφέρει η Ημερησία, η οποία κάνει λόγο για ”τρεις αλλαγές με ένα μήνυμα στην Εθνική”.

ΟΤΕ: Στην τελική ευθεία τίθεται η έκτη μετοχοποίηση του ΟΤΕ αναφέρει η Ημερησία, που επισημαίνει πως η αγορά προεξοφλεί την άμεση πώληση του 10% των μετοχών.

FΟRTHnet: Στελέχη της Intracom εισήλθαν στο διοικητικό συμβούλιο της FΟRTHnet αναφέρει η Ημερησία.

Σκληρή μάχη για τον έλεγχο της FΟRTHnet διεξάγεται μετά την εξαγορά του 23% από την Intracom αναφέρει η Καθημερινή, η οποία συμπληρώνει πως το ισλανδικών συμφερόντων venture capital Novator διεκδικεί δυναμικά το 20,5% της FΟRTHnet.

”Ελ. Βενιζέλος”: Στις αρχές του 2006 το 20% του αεροδρομίου ”Ελευθέριος Βενιζέλος” αναμένεται να πάρει τον δρόμο για τη Σοφοκλέους, ενώ το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως μετά τη γενική συνέλευση στις 26 Σεπτεμβρίου, όπου θα διευθετηθεί το θέμα με τις μετοχές της Horizon και την επιστροφή τους στην ΑΒΒ, επισημαίνει Το Βήμα.

Πρόστιμο ύψους 12,8 εκατ. ευρώ επέβαλε η Ε.Ε. στο ”Ελ. Βενιζέλος” για μη τήρηση της κοινοτικής νομοθεσίας κατά την κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων.

Σαράντης: Επενδύσεις ύψους 25 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιήσει ο όμιλος Γρ. Σαράντη κατά την προσεχή τριετία, για τη χρηματοδότηση της επέκτασής του στις αγορές της Τουρκίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας, αναφέρει το Κέρδος.

ΕΒΙΚ: Προχωρά το σχέδιο επενδύσεων στην ΕΒΙΚ, ενώ η εταιρία καθετοποιεί τις δραστηριότητές της σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v