Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ρελαντί λόγω (και) αργίας στη Wall

Κινήσεις πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, καθώς λείπει ο τίτλος ηγέτης (πλην της Eurobank), που θα μπορούσε να ωθήσει το Δείκτη υψηλότερα του τεχνικού και ψυχολογικού ορίου των 3.300 μονάδων. Το ενδιαφέρον περιορίζεται σε λίγους τίτλους, με μικρό discount ακολουθούν την υποκείμενη όσοι δραστηριοποιούνται στην αγορά παραγώγων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος για το Γ.Δ., καθώς εξανεμίστηκαν τα αρχικά κέρδη που τον ώθησαν πάνω από τις 3.302 μονάδες, αφού κανένας από τους δεικτοβαρείς τίτλους πλην της Eurobank δεν καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα της ποσοστιαίας μονάδας.

Και απλώς θετικά κινούνται οι Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΕΛΤΕΧ και ΟΤΕ.

Είναι περίπου πασιφανής η κόπωση που παρουσιάζει η υψηλή κεφαλαιοποίηση (0,04%), ενώ σχετική κινητικότητα παρουσιάζουν τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (0,28%), αλλά και της μικρής (1,01%).

Αυτή η κόπωση της υψηλής κεφαλαιοποίησης φαίνεται ότι λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και από όσους δραστηριοποιούνται στην αγορά παραγώγων, που ακολουθούν την υποκείμενη με σχετικό discount έστω και αν οι συναλλαγές στα Συμβόλαια του FTSE δεν είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Οπότε, η όποια προσοχή των εμπλεκομένων περιορίζεται όπου υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον ή ειδήσεις – εξελίξεις. Ετσι σημαντικά κέρδη καταγράφουν Εγνατία, Eurodrip, FORTHnet, Rainbow (με λίγες σχετικά συναλλαγές, αλλά εντυπωσιακές εντολές αγορών, εάν δεν αποσυρθούν), ενώ κινητικότητα παρουσιάζουν ΕΛΤΟΝ, MLS, ΕΛΓΕΚΑ, Chipita, Aspis Bank, Υγεία κ.λπ.

Ανοδικά για μία ακόμη συνεδρίαση κινείται ο τίτλος της Τράπεζας Κύπρου.

Ζητούμενο για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ο δείκτης να διατηρηθεί πάνω από τις 3.280 μονάδες, ει δυνατόν να επαναπροσεγγίσει τις 3.300, έστω και αν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου εκτιμούσαν ως πιθανότερο σενάριο αυτό της συσσώρευσης, επισημαίνοντας ότι υφίσταται κόπωση στους περισσότερους τίτλους που επηρεάζουν την πορεία του δείκτη.

Στα υπόψιν η αργία της Wall Street, λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v