Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η δημοσκόπηση της Opinion, η μετοχοποίηση του ΟΤΕ, οι διαδικασίες για την ένταξη των ελληνικών ομάδων στο ”Στοίχημα”, η εικόνα της Σοφοκλέους, η αύξηση της τιμής της αμόλυβδης είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η δημοσκόπηση της Opinion, η μετοχοποίηση του ΟΤΕ, οι διαδικασίες για την ένταξη των ελληνικών ομάδων στο ”Στοίχημα”, η εικόνα της Σοφοκλέους, η αύξηση της τιμής της αμόλυβδης είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τρίτης.

Δημοσκόπηση Opinion: Τη στιγμή που νέο γκάλοπ δίνει άνετο προβάδισμα 4,1 μονάδων στη Ν.Δ., ο Κ. Καραμανλής δηλώνει ότι το 2007 θα υπάρχει αίσθηση απογείωσης στην οικονομία, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Παρά το γεγονός ότι το 83% των πολιτών χαρακτηρίζει ”μάλλον κακή” ή και ”πολύ κακή” την κατάσταση της οικονομίας, η Ν.Δ. εξακολουθεί να προηγείται του ΠΑΣΟΚ αναφέρει η Καθημερινή.

Μέσα σε ”μαύρο” οικονομικό περιβάλλον ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη σημειώνει η Ελευθεροτυπία, που συμπληρώνει πως η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών χαρακτηρίζει κακή την κατάσταση της οικονομίας και την πολιτική της κυβέρνησης.

Καραμανλής: Μικροπαροχές αναζητεί η κυβέρνηση στο παρά πέντε της παρουσίας Καραμανλή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκτονώσει το ογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας για την οικονομική της πολιτική, αναφέρουν Τα Νέα, ενώ επισημαίνουν πως η δυσαρέσκεια καταγράφεται και στην τελευταία δημοσκόπηση της Opinion για λογαριασμό του Mega, συμπληρώνοντας, όμως, πως η Ν.Δ. διατηρεί προβάδισμα 4 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ.

ΕΒΕΑ: Αποφασιστικά βήματα, το 2006, για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ζήτησαν χθες από τον πρωθυπουργό εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων αναφέρει η Ναυτεμπορική, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Δ. Φουντουκάκος εισηγείται τη μείωση των δαπανών του κράτους, αποκρατικοποιήσεις και όχι μετοχοποιήσεις, χρησιμοποίηση των εσόδων για τη μείωση του δημοσίου χρέους και απελευθέρωση των κλειστών αγορών και επαγγελμάτων.

Σοφοκλέους: Σε πάρτι για λίγους εξελίσσεται η άνοδος στη Σοφοκλέους, αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία οι ιδιώτες επενδυτές παραμένουν μουδιασμένοι, ενώ οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές παρακολουθούν διακριτικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ξένων.

Δεν αναμένεται σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, να γίνει η νέα μετοχοποίηση του ΟΤΕ μέσω της επιταχυνόμενης διαδικασίας του βιβλίου προσφορών επισημαίνει Το Βήμα, συμπληρώνοντας πως ωστόσο εκτιμάται ότι οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα είναι ακόμη σημαντικές, ώστε να τελειώσει η διαδικασία πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ.

Βενζίνη: Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου στα 1,015 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας δηλαδή αύξηση 4% μέσα σε μόλις μια εβδομάδα, από τα 0,976 ευρώ ανά λίτρο στις 26 Αυγούστου.

Στοίχημα: Κόντρες υπουργών εξακολουθεί να προκαλεί η εισαγωγή των ελληνικών ομάδων στο ”Πάμε Στοίχημα” σύμφωνα με Τα Νέα.

Ετοιμάζεται το νομικό εύρημα που θα επιτρέπει τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Στοίχημα, αναφέρει η Καθημερινή, συμπληρώνοντας πως ο κανονισμός του ΟΠΑΠ θα προβλέπει ότι παράγων ΠΑΕ δεν θα πρέπει να έχει ποσοστό μεγαλύτερο του 33% στην εταιρία που διαχειρίζεται το παιχνίδι, δηλαδή στην Intralot.

Ελεύθερα Επαγγέλματα: Στην απελευθέρωση των ελεύθερων επαγγελμάτων επανέρχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προανήγγειλε ουσιαστικά χθες την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας εστιάζοντας σε έξι τέτοια επαγγέλματα: τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες, τους φαρμακοποιούς και τους λογιστές και φοροτεχνικούς, επισημαίνει η Καθημερινή.

Ακίνητα: Η Αθήνα προσφέρει τις φθηνότερες κατοικίες μεταξύ όλων σχεδόν των περιοχών του λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και τις καλύτερες αποδόσεις επενδύσεων για όσους ενδιαφέρονται να αντλούν εισοδήματα από ενοίκια, αναφέρει το Κέρδος.

Φάρμακα: Φιλόδοξο και τολμηρό χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς το προσχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικήτας Κακλαμάνης, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Δήμος Αθηναίων: Στην υψηλότερη δυνατή βαθμίδα πιστοληπτικής ικανότητας μετά το ίδιο το ελληνικό κράτος κατετάγη ο Δήμος Αθηναίων, από τον διεθνούς κύρους οργανισμό αξιολόγησης Moody’s, αναφέρει η Εξπρές.

ΟΤΕ: Μεταθέτει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τη διάθεση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ το Ελληνικό Δημόσιο, σημειώνει το Κέρδος, που συμπληρώνει πως τα επίπεδα διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι αποθαρρυντικά, δεδομένου ότι η έκπτωση που θα δοθεί μπορεί να φέρει την τιμή διάθεσης κάτω από τα 16,50 ευρώ, τιμή στην οποία συντελέστηκε η τελευταία (καλοκαίρι του 2002) διάθεση μετοχών του Οργανισμού.

Από την πλευρά της η Ημερησία επισημαίνει πως σήμερα είναι η τελευταία προθεσμία για την έκτη μετοχοποίηση του ΟΤΕ πριν από τη ΔΕΘ.

Κοινοπρακτικό δάνειο ύψους έως 850 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, εξέδωσε ο ΟΤΕ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Εμπορική: Αναβλήθηκε η χθεσινή επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της Εμπορικής, με θέμα την αύξηση κεφαλαίου, ελλείψει της απαιτούμενης απαρτίας, σημειώνει η Καθημερινή.

Εγνατία: Η απόκτηση ποσοστού 10% της Εγνατίας ”δεν είναι κίνηση επιθετική” αναφέρει η διοίκηση της Marfin, που προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την αντίδραση της διοίκησης της Εγνατίας, σημειώνει Το Βήμα.

Δέλτα: ”Αναταράξεις” στην αγορά της Θεσσαλίας αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση του ομίλου Δέλτα να προχωρήσει στην τοπική παραγωγή παστεριωμένου γάλακτος, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά και μόνο στα όρια της περιοχής αυτής, αναφέρει η Καθημερινή.

Νέος ”γαλακτοπόλεμος” ξέσπασε ήδη στον θεσσαλικό κάμπο, όπου ο όμιλος της Δέλτα επιχειρεί να αμφισβητήσει την ηγεμονία της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος, σημειώνει Το Βήμα.

Eurodrip: Στην Global Finance πέρασε ο έλεγχος της Eurodrip έναντι 12 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Ημερησία, ενώ η Εξπρές συμπληρώνει πως θα ακολουθήσει αύξηση κεφαλαίου για εξαγορά μειοψηφιών σε θυγατρικές.

Fashion Box: Ξένες αγορές και χονδρική ώθησαν τα κέρδη της Fashion Box στο εξάμηνο, σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v