Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις-ήπιες ρευστοποιήσεις

Συσσώρευσης συνέχεια προβλέπουν και για σήμερα οι χρηματιστηριακές, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων, οι οποίες και θα μπορούσαν -όπως εξηγούν- να διαμορφώσουν τάση στην αγορά. Ωστόσο, δεν αποκλείουν αφενός μικρές ρευστοποιήσεις και αφετέρου επιλεκτικές τοποθετήσεις στα τρέχοντα ή σε χαμηλότερα επίπεδα.

ΑΧΕ: Σταθεροποιητικές τάσεις-ήπιες ρευστοποιήσεις
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τάσεις σταθεροποίησης προβλέπει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει, όμως, πως δεν αποκλείονται μικρές ρευστοποιήσεις.

Περιορισμένη μεταβλητότητα προβλέπει για σήμερα η Proton Securities, η οποία εκτιμά ότι οι επιχειρηματικές εξελίξεις οι οποίες και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση είναι περιορισμένες.

Επιφυλακτικότητα εκτιµά η Emporiki ότι θα επικρατήσει κατά την έναρξη της σηµερινής συνεδρίασης µε το βλέµµα τον επενδυτών να είναι στραµµένο στις ξένες αγορές.

Ως εκ τούτου, η Emporiki προβλέπει ότι ο Γενικός Δείκτης θα ξεκινήσει µε αρνητικό πρόσηµο, με τις επιλεκτικές τοποθετήσεις να µονοπωλούν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Με τάσεις συσσώρευσης κινήθηκε χθες ο Γενικός Δείκτης, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν τάση, αναφέρει η Εγνατία Finance.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance εκτιμά πως δεν συντρέχουν ουσιαστικοί λόγοι για διαφοροποίηση της τρέχουσας εικόνας, ωστόσο συμπληρώνει πως ενδέχεται να καταγραφεί αγοραστικό ενδιαφέρον στα τρέχοντα ή σε χαμηλότερα επίπεδα.

Τη συνέχεια των συσσωρευτικών τάσεων στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Σίγμα Securities και μέχρις ότου –όπως εξηγεί– υπάρξουν ορισμένες σημαντικές ειδήσεις, όπως κάποιο επιχειρηματικό deal ή η ανακοίνωση απρόβλεπτων μέτρων από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή το Σάββατο κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν αμετάβλητες σήμερα, σε συνέχεια της χθεσινής ανοδικής κίνησης και αναμένοντας τις αντιδράσεις των αμερικανικών αγορών, οι οποίες δεν λειτούργησαν χθες, αναφέρει η Eurocorp, η οποία συμπληρώνει πως όσον αφορά στη Σοφοκλέους θα ακολουθήσει την κίνηση των ξένων αγορών.

Τι έγινε χθες: Σχεδόν αμετάβλητος έκλεισε ο Γενικός Δείκτης, προσεγγίζοντας το επίπεδο αντίστασης των 3.300 μονάδων στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ παρατηρήθηκαν ρευστοποιήσεις σε αυτά τα επίπεδα, κυρίως σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο τζίρος έφτασε στα 137 εκατ. ευρώ, ενώ ο FTSE-20 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος και ο FTSE-40 με μικρά κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v