Διαθέσεις συσσώρευσης

Κίνηση σε στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη, καθώς έλειψαν κατά κύριο λόγο οι Δεικτοβαρείς τίτλοι που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να κινηθεί ψηλότερα. Το ενδιαφέρον περιορίσθηκε σε τίτλους όπου υπάρχουν ειδήσεις, κυοφορούμενες εξελίξεις, ή έστω φήμες για πιθανές επιχειρηματικές κινήσεις.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κίνηση σε στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη (έλειψαν κατά κύριο λόγο οι Δεικτοβαρείς τίτλοι που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν να κινηθεί ψηλότερα) και το ενδιαφέρον απ΄ ότι φάνηκε σταδιακά θα περιοριστεί μόνο όπου υπάρχουν ειδήσεις, κυοφορούμενες εξελίξεις, ή έστω φήμες για πιθανές επιχειρηματικές κινήσεις και όλα αυτά παρά την θετική εικόνα των μεγάλων Ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων που θα συνηγορούσαν για κάτι καλύτερο και στην Σοφοκλέους.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν σαν πιθανότερο σενάριο την συσσώρευση – πλάγια κίνηση (έως ότου υπάρξουν ειδήσεις που θα δώσουν τάση στον Δείκτη), δεν αποκλείουν όμως να συνεχιστεί η κινητικότητα στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, κάτι που συνέβη και σήμερα και επιβεβαιώνεται από το +0,04% του FTSE έναντι του +0,32% του FTSEM και του +0,97% του FTSES.

Τεχνικά και αν δεν σημειωθεί κάποια υπερβολή η τεχνική ανάλυση δείχνει συσσώρευση με αρνητικές αποκλίσεις, όμως δεν αλλάζει κάτι αν ο Γενικός Δείκτης δεν υποχωρήσει κάτω από τις 3281 μονάδες.

Από τις μετοχές του FTSE με κέρδη μεγαλύτερα του 1% η Eurobank, θετική μεταβολή η Πειραιώς, Εθνική, ΕΛΤΕΧ, ΚΑΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάνας και αμετάβλητη οι ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Βιοχάλκο.

Αντίθετα, με σημαντικές απώλειες στην Intracom, μικροτερες για Μotor Oil, Coca Cola, Γερμανό και αρνητικό πρόσημο Alpha Bank, Εμπορική, ΔΕΗ, Hyatt, Cosmote, Folli Follie.

Μέχρι το τέλος, ”παίχτηκε” η αναλογία ανοδικών (137) – πτωτικών (118) μετοχών.

Παρόλα αυτά, 14 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 7 έως 15,97%, ενώ όσοι δραστηριοποιούνται στην αγορά παραγώγων ακολούθησαν την υποκείμενη, αλλά από σχετική απόσταση αυξάνοντας σχετικά τις υποτιμήσεις.

Όσον αφορά τα επιμέρους, πιθανόν να συνεχιστεί το ενδιαφέρον για Εγνατία, Eurodrip, Rainbow (αν συνεχιστούν οι εντολές αγοράς τέτοιου ”ειδικού βάρους”), Τρ. Κύπρου, Hitech SNT, αλλά και η διόρθωση που ξεκίνησε στην Ιντρακόμ.

Πέρασαν σήμερα δύο πακέτα των 440.000 και 1.600.000 τεμαχίων της Εγνατίας Τράπεζας, στην τιμή των 3,56 ευρώ ανά μετοχή, τα οποία αντιστοιχούν στο 2,4% των κοινών μετοχών (2,1% του συνόλου) του μετοχικού της κεφαλαίου με αγοραστή την Marfin Financial Group.

Οσον αφορά στις υπόλοιπες προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 87.000 τεμαχίων της Coca Cola στα 25,20 ευρώ, ένα πακέτο 85.000 τεμαχίων της Eurobank στα 25,06 ευρώ, ένα πακέτο 5.300 τεμαχίων της εταιρίας Ιατρικό Αθηνών στα 2,33 ευρώ, ένα πακέτο 310 τεμαχίων της Newsphone στα 3,42 ευρώ και ένα πακέτο 100 τεμαχίων της Αγροτικής στα 4,68 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v