Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πουλάμε στα... σίγουρα!

Μία μετοχή του χώρου δράσης των θεσμικών επενδυτών κάνει κίνηση. Πότε πουλάμε; Όταν βγουν εκθέσεις που εκθειάζουν την πορεία της μετοχής και ψηλώνουν ακόμη περισσότερο τον πήχη! Από τη στιγμή που δεν έχουν βγει ακόμη οι εκθέσεις, αυτό σημαίνει ότι οι ”ημέτερες δυνάμεις” δεν έχουν ακόμη ”κτίσει” τις θέσεις τους!

Πουλάμε στα... σίγουρα!
Μία μετοχή του χώρου δράσης των θεσμικών επενδυτών κάνει κίνηση. Πότε πουλάμε; Όταν βγουν εκθέσεις που εκθειάζουν την πορεία της μετοχής και ψηλώνουν ακόμη περισσότερο τον πήχη!

Από τη στιγμή που δεν έχουν βγει ακόμη οι εκθέσεις, αυτό σημαίνει ότι οι ”ημέτερες δυνάμεις” δεν έχουν ακόμη ”κτίσει” τις θέσεις τους!

Η συλλογιστική αυτή μπορεί να μην οδηγεί οπωσδήποτε στον ”παράδεισο” των υπεραξιών, αλλά είναι μiα καλή αρχή στον δρόμο για την αναζήτηση του χρυσού... δισκοπότηρου.

Πολλές φορές οι εκθέσεις των ξένων oίκων σηματοδοτούν έναν νέο ανοδικό κύκλο. Κι αυτό συμβαίνει επειδή η συντριπτική πλειονότητα των εγχώριων επενδυτών τους ακολουθεί στις επιλογές τους. Τους ακολουθεί πιστά.

Δεν ξέρουμε πότε θα ”σπάσει” αυτή η παράδοση. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι από τη στιγμή που ξεκινάει η κίνηση σε μια μετοχή μέχρι τη στιγμή που δημοσιεύεται μια έκθεση μεσολαβεί χρόνος και καλές αποδόσεις.

Για απλές παρατηρήσεις πρόκειται και όχι για μεγάλες σοφίες. Παρατηρήσεις που προκύπτουν από την καθημερινότητα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, για όλα υπάρχει η πρώτη φορά.

Η πρώτη φορά που διαψεύδονται οι προσδοκίες, η πρώτη φορά που ανατρέπεται η συνήθης ροή των πραγμάτων.

Ώσπου να συμβεί αυτό, παρατηρούμε προσεκτικά όλες τις νέες εκθέσεις των μεγάλων οίκων του εξωτερικού. Τις παρακολουθούμε, αλλά δεν τις ακολουθούμε πιστά.

Δεν είμαστε του δόγματος ”πίστευε και μη ερεύνα”, αλλά του ακριβώς αντίθετου: ”Πίσω από τις λέξεις κρύβονται μεγάλα συμφέροντα και ακόμη περισσότερα χρήματα”...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v