Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντός, εκτός και επί τ’ αυτά

Συνεχίζεται η κίνηση του Δείκτη σε στενό εύρος διακύμανσης (13 μονάδες), ενώ το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται σε ελάχιστους τίτλους. Μόλις 9 μετοχές καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερα των 4 ποσοστιαίων μονάδων. Συνεχίζουν οι μικρές υποτιμήσεις στα ΣΜΕ του FTSE-20.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κάθε προσπάθεια του ΟΠΑΠ κατά κύριο λόγο και των ΟΤΕ και Eurobank κατά δεύτερο, συνεπικουρούμενη από τις Motor Oil και Alpha Bank να τραβήξουν το Δείκτη από το αρνητικό πρόσημο και να τον ωθήσουν προς το τεχνικό και ψυχολογικό όριο των 3.300 μονάδων δεν φαίνεται να αποδίδει.

Και αυτό διότι οι βοήθειες από τους υπόλοιπους δεικτοβαρείς τίτλους είναι ελάχιστες, με την Εθνική να κινείται οριακά υψηλότερα όπως και η ΔΕΗ, ενώ Γερμανός, ΚΑΕ και Cosmote κινούνται στο χθεσινό κλείσιμο.

Τεχνικά ασφαλώς και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, καθώς τόσο ο Γ.Δ. όσο και ο FTSE καταγράφουν εξαιρετικά στενό εύρος διακύμανσης, οπότε το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται σε λίγους επιμέρους τίτλους.

Ο τζίρος μετά την παρέλευση τριών ωρών συνεδρίασης ξεπερνά τα 114 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 26,5 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται ελαφρώς υπέρ των δεύτερων.

Όσον αφορά στους επιμέρους τίτλους, σχετική κινητικότητα παρουσιάζουν οι ΑΝΕΚ, Σέλμαν, Αltec, Aττικάτ και ορισμένες ακόμη μετοχές, όμως είναι βέβαιο ότι εάν ο Δείκτης υποχωρήσει χαμηλότερα, το ενδιαφέρον θα μειωθεί και η επιφυλακτικότητα θα αυξηθεί.

Ζητούμενο παραμένει -ει δυνατόν- το κλείσιμο του Δείκτη με θετικό πρόσημο και όσο πιο κοντά στο υψηλό ημέρας, ενώ σε καμία περίπτωση ο Δείκτης δεν θα πρέπει να υποχωρήσει κάτω από τις 3.281 και ο FTSE κάτω από τις 1.828 μονάδες.

Πέρασε σήμερα πακέτο 6.022.889 τεμαχίων της Τράπεζας Εγνατίας, στα 3,56 ευρώ ανά μετοχή, με αγοραστή τη Marfin Financial Group, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 7% επί των κοινών μετοχών (6,3% επί του συνόλου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v