Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βήματα σημειωτόν

Σε εύρος διακύμανσης μικρότερο των 5 μονάδων κινείται η Σοφοκλέους, καθώς δεν υπάρχουν ουσιαστικές βοήθειες από δεικτοβαρείς τίτλους, ενώ το ενδιαφέρον περιορίζεται σε μετοχές όπου πιθανολογούνται κάποιες εξελίξεις. Φήμες για προσέγγιση ΑΝΕΚ-Blue Star διαψεύδονται κατηγορηματικά από την πρώτη. ”Πακέτο” 7% των κοινών μετοχών της Εγνατίας.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Επιτόπιος βηματισμός για το Γ.Δ., που κινείται μέχρι στιγμής σε εξαιρετικά στενό εύρος διακύμανσης (χαμηλό 3.285,70, υψηλό 3.293,05), καθώς δεν υπάρχει ουσιαστική βοήθεια από πλευράς δεικτοβαρών μετοχών και το όποιο ενδιαφέρον περιορίζεται σε μεμονωμένους τίτλους των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

Από τις μετοχές του FTSE κανένας τίτλος δεν έχει κέρδη μεγαλύτερα της ποσοστιαίας μονάδας, ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται οι Alpha, Eurobank, ΕΛΤΕΧ, Εθνική, Motor Oil, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Τεχνικά δεν αλλάζει κάτι, όσο ο δείκτης κινείται μεταξύ 3.281-3.302 μονάδων, οι εμπλεκόμενοι στην Αγορά Παραγώγων συνεχίζουν να διατηρούν τις υποτιμήσεις στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης, το διεθνές κλίμα συνεχίζει να δείχνει θετικό, οπότε το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ορισμένους τίτλους, όπως ΑΝΕΚ και Blue Star (έντονες φήμες από την αρχή της συνεδρίασης κάνουν λόγο για... προσεγγίσεις, αν και από την πλευρά της πρώτης διαψεύδονται κατηγορηματικά), Eurodrip (σταδιακά διαβρώνονται τα αρχικά κέρδη) και Σέλμαν (με έντονη φημολογία για πιθανές ανακατατάξεις στο μετοχικό σχήμα της εταιρίας).

Ο τζίρος λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 1,3 εκατ. αφορά σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 50.000 τεμάχια της Eurobank στα 25,06 ευρώ.

Ζητούμενο για τη συνέχεια παραμένει η σταθεροποίηση του Δείκτη, αν μη τι άλλο τουλάχιστον στα τρέχοντα επίπεδα, ώστε να αυξηθεί το ενδιαφέρον (όπου υπάρχει) για μετοχές εταιριών όπου πιθανολογούνται ειδήσεις – εξελίξεις.

Πέρασε σήμερα πακέτο 6.022.889 τεμαχίων της Τράπεζας Εγνατίας, στα 3,56 ευρώ ανά μετοχή, με αγοραστή τη Marfin Financial Group, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 7% επί των κοινών μετοχών (6,3% επί του συνόλου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v