Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Momentum και από ΟΤΕ

Τεχνική ανάλυση, διεθνές κλίμα, αλλά και η ανακοίνωση διάθεσης του 10% του ΟΤΕ μέσω Accelerated Book Building αναμένεται να βοηθήσουν δείκτες και αγορά να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα. Ζητούμενο παραμένει η διεύρυνση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Διεθνές κλίμα και τεχνική ανάλυση δείχνουν κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα, αρκεί να βρεθούν από τα blues chips οι τίτλοι-”ηγέτες” που θα τραβήξουν Γ.Δ. και FTSE.

Το κλείσιμο των δεικτών στη Wall Street κοντά στην υψηλότερη διακύμανση και η θετική εικόνα που παρουσίασαν τόσο χθες όσο και σήμερα κατά το άνοιγμά τους οι ευρωπαϊκές αγορές (ο DΑΧ έκλεισε χθες πάνω από την ισχυρή αντίσταση 4.950-4.960 και τεχνικά να δώσει κίνηση 5.050 μονάδες) συνηγορούν για μια θετική συνεδρίαση, η οποία αναμένεται να υποβοηθηθεί και από την ανακοίνωση για διάθεση του 10% του ΟΤΕ μέσω Accelerated Book Building.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου αναφέρονται σε θετικό momentum και ψυχολογία και εκτιμούν ότι αυτά θα βοηθήσουν την αγορά να κατακτήσει υψηλότερα επίπεδα, εκτιμώντας ότι η ροή ειδήσεων και το διεθνές κλίμα θα δράσουν υποστηρικτικά.

Τεχνικά, εάν ο Δείκτης υπερκεράσει (κάτι που αναμένεται) τις 3.302 μονάδες, επόμενες αντιστάσεις οριοθετούνται στις 3.311, 3.319 και 3.338 μονάδες, ενώ για τον FTSE οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 1.845, 1.856 και 1.862 μονάδες.

Τέλος, ενδιαφέρον αναμένεται και στην Αγορά Παραγώγων, όπου ο εμπλεκόμενοι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση σχεδόν μηδένισαν τις υποτιμήσεις στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς την επόμενη Παρασκευή 16/9 λήγουν τα ΣΜΕ επί δεικτών και μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v