Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στον κλάδο των ακινήτων και ειδικότερα στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών, στην ιδιωτικοποίηση πέντε τουριστικών ακινήτων, στην ένταξη του τομέα παροχής υπηρεσιών στο Γ΄ ΚΠΣ, αλλά και στη μετοχοποίηση του 10% του ΟΤΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στον κλάδο των ακινήτων και ειδικότερα στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών, στην ιδιωτικοποίηση πέντε τουριστικών ακινήτων, στην ένταξη του τομέα παροχής υπηρεσιών στο Γ΄ ΚΠΣ, αλλά και στη μετοχοποίηση του 10% του ΟΤΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ακρίβεια: Τη λήψη επτά άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των χαμηλών εισοδημάτων από τις επιπτώσεις της ανεξέλεγκτης ανόδου των τιμών κατέθεσε χθες το ΠΑΣΟΚ και ταυτοχρόνως κατήγγειλε την κυβέρνηση ως ”τροχονόμο της ακρίβειας” αναφέρει Το Βήμα.

Σοφοκλέους: Σε αγώνα δρόμου θα πρέπει να επιδοθούν τις επόμενες ημέρες όσες από τις εισηγμένες εταιρίες έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν τον στόχο των 100 εκατ. ευρώ, όσον αφορά στη μέση κεφαλαιοποίηση των προηγούμενων μηνών, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη νέα Διεθνή Αγορά, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Στοίχημα: Στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το Στοίχημα, σύμφωνα με Το Βήμα.

Ακίνητα: Τη βαθιά τους ανησυχία για το ”τι μέλλει γενέσθαι” στον κλάδο των ακινήτων, ειδικότερα όσον αφορά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών και την επιβολή ΦΠΑ στις νέες οικοδομές, εξέφρασαν οι οργανώσεις του κλάδου σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Αυξήσεις-φωτιά των αντικειμενικών αξιών προτείνει η αρμόδια επιτροπή, γεγονός που τρόμαξε χθες τα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, τα οποία έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν έχει αποφασισθεί το ύψος της αναπροσαρμογής σημειώνει Το Βήμα.

Πετρέλαιο: Συνεχίζεται η πτώση των τιμών του αργού, σημειώνει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως δημοσκόπηση δείχνει ότι το κόστος της βενζίνης είναι δυσβάστακτο για 7 στους 10 Αμερικανούς.

ΕΤΑ: Ενώ η αγορά αναμένει την κυβερνητική απόφαση για τη διάθεση περαιτέρω ποσοστού του ΟΤΕ σε θεσμικούς επενδυτές, η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων ενέκρινε χθες τους διαγωνισμούς για τα τουριστικά ακίνητα: Καζίνο Κέρκυρας, Γκολ Αφάντου Ρόδου, Μαρίνα ΣΕΦ, τα Ξενία Βυτίνας, Σκιάθου, Θάσου και Τσαγκαράδας, καθώς και τις Αλυκές Αναβύσσου, επισημαίνει Το Βήμα.

Το πρώτο πακέτο αξιοποίησης της δημόσιας τουριστικής περιουσίας που διαχειρίζεται η ΕΤΑ ενέκρινε χθες η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, αναφέρει η Καθημερινή.

Κλωστοϋφαντουργία: Θετικές ήταν οι κατ’ αρχήν αντιδράσεις των μελών της Ε.Ε. στη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Κομισιόν και Πεκίνου για την αποδέσμευση από τα ευρωπαϊκά τελωνεία περίπου 80 εκατομμυρίων εισαγόμενων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, τονίζει το Κέρδος.

Εταιρίες Υπηρεσιών: Για ενισχύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ σε εταιρίες υπηρεσιών κάνει λόγο η Ημερησία.

ΟΤΕ: Εκτός απροόπτου σήμερα το πρωί το υπουργείο Οικονομίας δίνει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η διάθεση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ, αναφέρει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως ως αργά το βράδυ δύο ακόμη ξένοι οίκοι διεκδικούσαν συμμετοχή στο placement.

Για νέες ισορροπίες στις σχέσεις ανάμεσα σε εργαζομένους και διοίκηση του ΟΤΕ κάνει λόγο η Ναυτεμπορική.

Υπό το βάρος των επικρίσεων για την άρση της μονιμότητας στον ΟΤΕ υπέβαλαν τελικά τις παραιτήσεις τους ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ κ. Γ. Παναγόπουλος και ο γραμματέας κ. Χ. Οικονόμου, ενώ όπως φαίνεται ανοίγει και ο δρόμος για αναδιαπραγμάτευση της διατύπωσης της διάταξης που προκάλεσε τις αντιδράσεις της ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΚΕ τονίζει Το Βήμα.

Εθνική: Σχέδιο εθελουσίας εξόδου για χίλιους υπαλλήλους ετοιμάζει μέσα στους επόμενους μήνες η Εθνική αναφέρουν Τα Νέα.

Εμπορική: Πρόσθετες εγγυήσεις ζητούν οι Γάλλοι σύμφωνα με την Ημερησία, που αναφέρει παράλληλα πως πραγματοποιούνται διαπραγματεύσεις με την Credit Agricole για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής.

Σήμερα κατά πάσα πιθανότητα ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος Credit Agricole θα ρίξει φως στο πολυσυζητημένο θέμα τού αν θα παραμείνει σύμμαχος στην Εμπορική Τράπεζα ή αν θα αποχωρήσει, επισημαίνει το Κέρδος.

Αγροτική Τράπεζα: Σε ”ξένα χέρια” θα μεταβιβαστεί το 10% της ΑΤΕ σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, η οποία αναφέρει πως το placement θα απορροφηθεί κυρίως από το εξωτερικό.

Εγνατία Τράπεζα: Με τη μορφή πακέτου έγινε η μεταβίβαση του 5,8% της Εγνατίας στη Marfin, αναφέρει Το Βήμα, που συμπληρώνει πως πωλητής είναι η οικογένεια Μαμιδάκη και αποδέκτης ο επικεφαλής του Marfin Financial Group κ. Α. Βγενόπουλος.

Motor Oil: ”Βγαίνει” από τη Motor Oil η Aramco, η οποία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να πουλήσει το μερίδιό της επισημαίνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Κλωστήρια Πρεβέζης: Ακόμη μια επιχείρηση από τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας ανακοίνωσε στο προσωπικό της την προσωρινή διακοπή των λειτουργιών της, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη κρίση στον χώρο της μεταποίησης, επισημαίνει η Καθημερινή, που διευκρινίζει πως πρόκειται για την εταιρία Κλωστήρια Πρεβέζης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v