Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα - σε εξέλιξη το placement OTE

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση δίνει και σήμερα τον τόνο στην αγορά, όπου παρατηρείται αύξηση συναλλαγών, με την πλειονότητα των τίτλων να κινείται σε θετικό πρόσημο. Ωστόσο, τα φώτα είναι στραμμένα στον ΟΤΕ, καθώς ξεκίνησε η διαδικασία για τη διάθεση του 10% με εύρος τιμών 16,90 - 17,26 ευρώ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Θετικά κινούνται στα πρώτα 40 λεπτά της συνεδρίασης Γενικός Δείκτης και αγορά, με τον μεν πρώτο να βοηθιέται από την άνοδο αρκετών δεικτοβαρών τίτλων και στο υπόλοιπο ταμπλό να παρουσιάζεται κινητικότητα όπου υπάρχει ενδιαφέρον.

Σε κάθε περίπτωση τα φώτα στρέφονται στον ΟΤΕ, καθώς ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη η διαδικασία για τη διάθεση του 10% με εύρος τιμών 16,90-17,26 ευρώ.

Τη στιγμή αυτή η μετοχή του ΟΤΕ καταγράφει κέρδη 0,35% στα 17,32 ευρώ (με ανώτατη τιμή τα 17,42 ευρώ και κατώτατη τα 17,28 ευρώ).

Από τις μετοχές του FTSE, με αξιοσημείωτα κέρδη Intracom, OTE, ΔEH, Hyatt, Βιοχάλκο, πολύ κοντά σε νέα υψηλά ο ΟΠΑΠ, με αυξημένες απώλειες μόνο ο τίτλος της Motor Oil, αρνητικό πρόσημο για Εθνική και Τιτάνα, αμετάβλητη η ΕΛΤΕΧ και όλα τα άλλα blue chips με μικρά κέρδη.

Ο Γ.Δ. έχοντας κινηθεί μεταξύ 3.305,28 και 3.325,06 μονάδων βρίσκεται στις 3.317,21 μονάδες, με κέρδη 0,54%, έχοντας ως επόμενη αντίσταση το υψηλό των 3.338 μονάδων, αφού έχει ήδη ξεπεράσει τα τεχνικά φράγματα 3.311 και 3.319.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών μέχρι στιγμής διαμορφώνεται στο 4 προς 1, ενώ ο τζίρος αγγίζει τα 29 εκατ. ευρώ, χωρίς προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Την ίδια ώρα στην αγορά παραγώγων με σημαντικό premium τα Συμβόλαια του FTSEΜ και κοντά στη θεωρητική τιμή τους τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τέλος, όσον αφορά στα επιμέρους, με ιδιαίτερα υψηλά κέρδη και μέσω εντονότατων φημών ο τίτλος της Σέλμαν, ενώ κέρδη μεγαλύτερα των πέντε ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζουν οι Informatics, MLS, Space.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v