Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Κάμψη κερδών σε 6μηνο βλέπει το consensus

Αύξηση 3,9% στα έσοδα, 2,08 δισ. ευρώ προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών ότι θα εμφανίσει η ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο του 2005, με τα κέρδη να υποχωρούν, όμως, κατά 17,6% στα 159 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Κάμψη κερδών σε 6μηνο βλέπει το consensus
Στα 2,08 δισ. ευρώ προβλέπουν οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις 9 αναλυτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, ότι θα ανέλθουν τα έσοδα της ΔΕΗ στο πρώτο εξάμηνο του 2005, ενισχυμένα κατά 3,9%.

Η ΔΕΗ αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Με βάση τις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών τα EBITDA της Επιχείρησης στο πρώτο εξάμηνο αναμένεται να διαμορφωθούν στα 563 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν κατά 17,6% στα 159 εκατ. ευρώ, από 192,9 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σε επίπεδο β’ τριμήνου οι συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών εκτιμούν ότι τα κέρδη θα περιοριστούν σημαντικά κατά 43%, στα 44 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Χαμηλότερα ωστόσο τοποθετείται η Proton Securities όσον αφορά στα μεγέθη της ΔΕΗ σε επίπεδο εξαμήνου, καθώς αν και προβλέπει έσοδα ύψους 2,08 δισ. ευρώ, τοποθετεί τα EBITDA της ΔΕΗ στα 555,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 149,2 εκατ. ευρώ.

Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν οι: Εurobank Securities, Εγνατία Finance, Eurocorp, HSBC- Pantelakis, JP Morgan, Marfin Analysis, Σίγμα Securities, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ και Proton Securities.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v