Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπίων τόνων διολίσθηση

Συγκρατημένο έως ελαφρώς διολισθητικό άνοιγμα για Γενικό Δείκτη και αγορά, με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο 1 προς 2, εν μέσω ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος. Κυριότεροι πρωταγωνιστές από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ΔΕΗ και Γερμανός, σημαντικές πιέσεις στον ΟΠΑΠ μετά (και) την έκθεση της Deutsche Bank.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Κίνηση του Γ.Δ. μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, καθώς λείπουν οι βοήθειες από δεικτοβαρείς τίτλους, έστω και αν μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν σημειωθεί επιθετικές ρευστοποιήσεις σε μετοχές του FTSE.

Συγκεκριμένα, με αξιοσημείωτα κέρδη κινούνται οι Γερμανός και ΔΕΗ. Σημειώστε πως αρκετοί εγχώριοι διαχειριστές εκτιμούν ότι ο τίτλος της δημόσιας επιχείρησης υστερεί σημαντικά έναντι άλλων μετοχών εταιριών κοινής ωφέλειας που διαπραγματεύονται στις διεθνείς αγορές.

Με θετικό πρόσημο Coca Cola, Cοsmote, Εμπορική, και αμετάβλητη η Folli Follie.

Όλες οι υπόλοιπες μετοχές του FTSE καταγράφουν μικρές ή μεγαλύτερες απώλειες, με τις περισσότερες σε Βιοχάλκο, ΕΛ.ΠΕ. και ΟΠΑΠ (μετά την έκθεση της Deutsche Bank που δίνει τιμή-στόχο τα 24,20 ευρώ).

Ο ΟΤΕ σταδιακά υποχωρεί προς τα 17,02 ευρώ, επίπεδο όπου έγινε και η τιμή του placement, πιεζόμενος από σχετικές ρευστοποιήσεις, αλλά πιθανότατα και από όσους προχώρησαν χθες σε εντυπωσιακό δανεισμό.

Ο Γ.Δ., 10 λεπτά πριν συμπληρωθεί μία ώρα συνεδρίασης, βρίσκεται στις 3.287,4 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,30% (με μερικές απώλειες κινούνται και οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές), ενώ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης βρέθηκε στο χαμηλό ημέρας των 3.273,2 μονάδων.

Ο τζίρος προσεγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 4,3 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 135.559 τεμάχια του ΟΤΕ στα 17,22 ευρώ και 124.881 τεμάχια της Cosmote στα 15,84 ευρώ.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο τμήμα του ταμπλό, επικρατεί απόλυτη επιφυλακτικότητα, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς που δραστηριοποιούνται σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση περιμένουν την εν συνεχεία συμπεριφορά των blue chips, ενώ με οριακές υποτιμήσεις, όσον αφορά στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης, ακολουθούν την υποκείμενη όσοι δραστηριοποιούνται στην Αγορά Παραγώγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v