Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο επίκεντρο ο ΟΤΕ

Ο ΟΤΕ, οι κινήσεις εγχώριων και ξένων θεσμικών, αλλά και η εικόνα των διεθνών αγορών αναμένεται να διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις και στη σημερινή συνεδρίαση. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμπεριφορά όσων δραστηριοποιούνται στην αγορά παραγώγων και κυρίως όσων προχώρησαν χθες σε σημαντικό δανεισμό μετοχών του ΟΤΕ, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα του ταμπλό οι αγορές θα περιοριστούν μόνο όπου υπάρχει ενδιαφέρον.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συσσώρευση προβλέπει η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών του χώρου, όχι μόνο για τη σημερινή, αλλά και για τις επόμενες συνεδριάσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο επιτυχημένο placement του ΟΤΕ, αλλά και στην ουδέτερη έως ελαφρώς θετική εικόνα που διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές.

Τεχνικά, το χθεσινό κλείσιμο δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Έστω και αν είναι βέβαιο ότι λίαν προσεχώς ο δείκτης θα επιχειρήσει και πάλι να επαναπροσεγγίσει τα πρόσφατα υψηλά, οι επόμενες τεχνικές αντιστάσεις οριοθετούνται στις 3.311, 3.325 και 3.340 μονάδες ενώ οι στηρίξεις στις 3.284, 3.256 και 3.246 μονάδες.

Σχετικά καλύτερη εικόνα από αυτή του Γ.Δ. για τον FTSE, ο οποίος όμως, πρέπει οπωσδήποτε να επιβεβαιώσει στην ισχυρή ζώνη στήριξης στο εύρος 1.837- 1.826.

Την ίδια ώρα, οι εμπλεκόμενοι στην αγορά παραγώγων επέστρεψαν και πάλι τις μικρές υποτιμήσεις για τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ ακόμη μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται η κίνηση ορισμένων που λίγο μετά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης άδειασαν τη δεξαμενή ETEΣΕΠ και προχώρησαν σε δανεισμό 787.700 μετοχών του OTE.

Στα αξιοσημείωτα της σημερινής συνεδρίασης, αναμένονται οι γενικότερες κινήσεις εγχώριων και ξένων θεσμικών σε δεικτοβαρείς τίτλους που θα διαμορφώσουν κλίμα και διαθέσεις και για το υπόλοιπο και μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το μεσημέρι και η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας όσον αφορά στα επιτόκια.

Τέλος, όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους, οι περισσότεροι των οποίων κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ”άδειασαν” σημαντικό μέρος των πρωινών κερδών τους, η γενικότερη εκτίμηση είναι ότι το όποιο ενδιαφέρον θα συνεχίσει να περιορίζεται μόνο όπου πιθανολογούνται ειδήσεις – εξελίξεις, ή εντοπίζονται ”ενδιαφερόμενες δυνάμεις”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v