Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Τιμές-στόχοι για ΟΤΕ - ΕΛΠΕ (update)

Στα 17,70 ευρώ, από τα 15,70 ευρώ πριν, αύξησε η Marfin Analysis την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ σε έκθεσή της (8 Σεπτεμβρίου), ενώ σε ξεχωριστή της έκθεση θέτει την τιμή-στόχο των 10,50 ευρώ για τη μετοχή των ΕΛΠΕ, συνιστώντας ”neutral”.

Marfin: Τιμές-στόχοι για ΟΤΕ - ΕΛΠΕ (update)
Στα 17,70 ευρώ, από τα 15,70 ευρώ πριν, αύξησε η Marfin Analysis την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου και τίτλο ”Οι προσδοκίες έχουν προεξοφληθεί”, όπου διατηρεί τη σύσταση ”neutral”.

Εξάλλου, η Marfin Analysis σε ξεχωριστή της έκθεση με τίτλο ”Ένα φιλόδοξο στρατηγικό σχέδιο με υψηλό ρίσκο στην εκτέλεσή του” (επίσης στις 8 Σεπτεμβρίου) θέτει στα 10,5 ευρώ την τιμή-στόχο για τη μετοχή των ΕΛΠΕ, την οποία και είχε ”under review”, επαναδιατυπώνοντας παράλληλα τη σύσταση ”neutral”.

Η μετοχή του ΟΤΕ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (7 Σεπτεμβρίου) στα 17,18 ευρώ και των ΕΛΠΕ στα 9,92 ευρώ.

Η χρηματιστηριακή διευκρινίζει πως η ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου είναι αποτέλεσμα της αύξησης των προβλέψεων αλλά και των τιμών-στόχων για τις CosmΟΤΕ και RomTelecom, αλλά και των χαμηλότερων κεφαλαιουχικών δαπανών στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας.

Σχετικά με τη σύσταση ”neutral”, η Marfin Analysis εξηγεί πως τη διατηρεί δεδομένων των περιορισμένων περιθωρίων ανόδου σε σχέση με την τιμή-στόχο που έχει θέσει.

Συμπληρώνει πως δεν υιοθετεί μια περισσότερο θετική άποψη, πέραν της αναβάθμισης των εκτιμήσεων και της τιμής-στόχου, καθώς εκτιμά ότι οι περισσότερες από τις προοπτικές που πηγάζουν από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αφενός και αφετέρου από το εξωτερικό αποτυπώνονται στην τιμή της μετοχής.

Σχετικά με τα ΕΛΠΕ η Marfin Analysis αναφέρει πως το νέο πενταετές πλάνο έχει ως στόχο να μεταμορφώσει τον όμιλο σε έναν ενιαίο ενεργειακό φορέα της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων, μέσω της πλήρους αναδιάρθρωσης των λειτουργιών του και της σημαντικής αναβάθμισης των διυλιστηρίων.

Υπενθυμίζει επίσης ότι η διοίκηση των ΕΛΠΕ σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ την ερχόμενη πενταετία.

Η Marfin Analysis παραθέτει και τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη των ΕΛΠΕ, σημειώνοντας πως προβλέπει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 12% για τα EBITDA και του 20% για τα κέρδη ανά μετοχή την περίοδο 2004-2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v