Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Στα 43-46 εκ. ευρώ τα κέρδη, λένε οι ΑΧΕ

Ανάμεσα στα 43 και τα 46 εκατ. ευρώ αναμένουν οι αναλυτές ότι θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου της Εμπορικής, τα οποία ανακοινώνονται στις 19 Σεπτεμβρίου, αν και τονίζουν πως δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα περυσινά, λόγω της μετάβασης στα ΔΛΠ.

Εμπορική: Στα 43-46 εκ. ευρώ τα κέρδη, λένε οι ΑΧΕ
Μεταξύ 43 εκατ. ευρώ και 46 εκατ. ευρώ εκτιμούν οι αναλυτές πως θα διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη της Εμπορικής στο πρώτο εξάμηνο του 2005.

Η Εμπορική θα ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2005 στις 19 Σεπτεμβρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της τράπεζας θα ανέλθουν στα 43 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Επισημαίνει δε την προσπάθεια αναδιοργάνωσης της τράπεζας, την αυξημένη βαρύτητα στις χορηγήσεις λιανικής και τις χαμηλότερες προβλέψεις.

Η Π&Κ διατηρεί τη σύσταση ”equal weight”, θεωρώντας ότι η μετοχή διαπραγματεύεται σε απαιτητικά επίπεδα.

Και η Εθνική ΑΧΕ προβλέπει ότι τα καθαρά κέρδη της Εμπορικής θα διαμορφωθούν στα 43 εκατ. ευρώ, ενώ ”βλέπει” τα καθαρά έσοδα από τόκους να διαμορφώνονται στα 307 εκατ. ευρώ, τις προμήθειες στα 64 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά έξοδα στα 314 εκατ. ευρώ.

Τα μεγέθη του α΄ εξαμήνου, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, δεν είναι συγκρίσιμα με τα περσινά, λόγω της μετάβασης στα ΔΛΠ.

Η Εγνατία Finance τοποθετεί τα κέρδη πρώτου εξαμήνου της Εμπορικής στα 46 εκατ. ευρώ, ενώ η Marfin Analysis εκτιμά πως θα κινηθούν λίγο χαμηλότερα και συγκεκριμένα στα 44 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η Marfin Analysis εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους θα διαμορφωθούν στα 307,7 εκατ. ευρώ, τα έσοδα από προμήθειες στα 61,9 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά έξοδα στα 406,1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v