Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Γιο - γιο” ο τζίρος στη Σοφοκλέους

Αιφνίδια αλλαγή στο τοπίο των συναλλαγών έλαβε χώρα στη σημερινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, όπου ο τζίρος μειώθηκε περισσότερο από 50%, εξέλιξη που συνοδεύθηκε από κατοχύρωση κερδών. Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση. Ενα ενδιαφέρον κουίζ.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Τα... άστρα δεν ευνοούσαν τις τοποθετήσεις σε μετοχικές αξίες, το οποίο, όπως φαίνεται, το έλαβαν σοβαρά υπ΄ όψιν τους οι χθεσινοί αγοραστές και έτσι σήμερα η μικτή αξία συναλλαγών μειώθηκε περισσότερο από 50%.

Τώρα όσον αφορά το τι θα γίνει αύριο οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου σκέφτονται να αποταθούν σε... αστρολόγους, καθώς δεν μπορούν να υπάρξουν λογικοφανείς εξηγήσεις πως μία Αγορά μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να διπλασιάζει ή να υποδιπλασιάζει τις συναλλαγές της μέσα σε δύο συνεδριάσεις.

Εκτός και αν τελικά είχαν δίκιο όσοι ”υποψιασμένοι” υποστήριζαν από χθες, πως το ξαφνικό αγοραστικό ενδιαφέρον είχε σαν... βαθύτερο αίτιο την Αγορά Παραγώγων στην οποία έπρεπε να κλείσει ή να μετακυλιστεί σημαντικός αριθμός ”ανοιχτών” θέσεων και τίποτα περισσότερο (!).

Σε μία τέτοια περίπτωση επιβεβαιώνονται όσοι κατ΄ αρχήν και πριν την έναρξη της συνεδρίασης υποστήριζαν πως παρά τα θετικά τεχνικά μηνύματα οι πιθανότητες σημαντικής περαιτέρω ανόδου θεωρούνται περιορισμένες.

Όμως τίποτα δεν αλλάζει, όσον αφορά την τεχνική ανάλυση καθώς ο Δείκτης συνεχίζει να κινείται στο εύρος 2325-2344, έστω και αν οι πιθανότητες η Αγορά να κινηθεί ”νότια” αυξήθηκαν σχετικά.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η απαξιωτική πορεία σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, αλλά και το φαινόμενο εντολές ελάχιστων τεμαχίων να δημιουργούν ακραίες διακυμάνσεις, όπως π.χ. στον τίτλο της Μινέρβα ”ανοιχτή” εντολή πώλησης 140 τεμαχίων (14.40) ήταν αρκετή να στείλει προς στιγμήν την μετοχή στα 2,06 ευρώ (-8,85%) (!!!).

Από την κινητικότατη χθες υψηλή κεφαλαιοποίηση, σήμερα αξιοσημείωτα κέρδη μόνο για Βιοχάλκο και Ελ. Πετρέλαια (συνεχίζουν την κίνηση γιο-γιο) και απλά θετικό πρόσημο για ΗΥΑΤΤ, ΚΑΕ, Εμπορική και Cosmote.

Αντίθετα σημαντικές απώλειες για Γερμανό, Ελ. Τεχνοδομική, Ιντρακόμ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Coca-Cola (πιθανόν οι ”αναταράξεις” από την χαμηλότερη των εκτιμήσεων κερδοφορία της Coca-Cola στις ΗΠΑ να έφθασαν μέχρι την Σοφοκλέους) και αρνητική μεταβολή για Alpha Bank, Eurobank, Αγροτική, ΔΕΗ και Εθνική (κρατήθηκε οριακά πάνω από τα 18,32 ευρώ).

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να ξεκίνησε ελαφρώς ανοδικά φθάνοντας μέχρι τις 2347,12 μονάδες, γρήγορα όμως απώλεσε τα λίγα κέρδη και το θετικό πρόσημο, κατρακύλησε μέχρις τις 2330,44 και έκλεισε τελικά στις 2333,23 μονάδες με απώλειες 0,45%, ενώ ο τζίρος ”εξαΫλώθηκε” στα 51 εκ. από τα οποία, μάλιστα, τα 2,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Μία από τα ίδια η τελική εικόνα με 79 ανοδικές μετοχές έναντι 181 πτωτικών και σε 14 τίτλους οι απώλειες κυμάνθηκαν από 5-10,51%.

Oσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 44.500 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 15,68 ευρώ και ένα πακέτο 100.000 τεμάχια της ΔΕΗ στα 19,62 ευρώ.

ΚΟΥΙΖ: Τίτλος: Δέλτα Project, Πτωτικές συνεδριάσεις 10 στις τελευταίες 16 και αθροιστικές απώλειες 16,95%.

Ποιος ήταν άραγε ο εντολέας πώλησης 24170 τεμαχίων στα 1,47 ευρώ (η εντολή εμφανίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο) όταν μόλις χθες ο τίτλος είχε κλείσει στα 1,46 ευρώ και ο μέχρι εκείνη την στιγμή συνολικός όγκος συναλλαγών ήταν 20720 τεμάχια;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v