Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΤΕ ”μοχλεύει” την αγορά

Ο ΟΤΕ είναι ”όλα τα λεφτά” για όσους από τα 9,5 ευρώ εμπιστεύτηκαν το εγχείρημα της διοίκησης, αφού στη μετοχή φαίνεται να τοποθετούνται όχι μόνο όσοι διάκεινται θετικά τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και νέοι επενδυτές. Στο 3 προς 1 η σχέση πτωτικών προς ανοδικές μετοχές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία μετοχή, ένας δείκτης.

Με συναλλαγές που προσέγγιζαν το 1 εκατ. τεμάχια στα πρώτα 45 λεπτά της συνεδρίασης, η μετοχή του ΟΤΕ ενισχυόταν προς τα 11,12 ευρώ, με πράξεις μέχρι και την υψηλή τιμή των 11,14 ευρώ.

Ιδιαίτερα ενισχυμένη είναι και η συναλλακτικότητα στον τίτλο, καθώς στο ίδιο διάστημα οι πράξεις προσέγγιζαν σε αριθμό τις 1.000.

Είναι προφανές πως στη μετοχή τοποθετούνται πέραν των όσων τηρούν θετική στάση τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες και νέοι επενδυτές.

Με αιχμή σχεδόν αποκλειστικά τον ΟΤΕ, καθώς οι μετοχές των Alpha και Eurobank υποχωρούν οριακά, η απόδοση του FTSE-20 φτάνει στο 0,3% (1.254,6 μονάδες).

Είναι επίσης προφανές πως σχεδόν αποκλειστικά οι ξένοι ήταν οι πρώτοι που εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια αναδιάρθρωσης της διοίκησης, έλαβαν σταδιακά θέσεις από τα 9,5 ευρώ και αυτή την προοπτική έρχονται τώρα πλέον να στηρίξουν με εκθέσεις τους (Merril Lunch, Goldman Sachs, ενώ έπονται και άλλοι διεθνείς οίκοι).

Συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές και ικανό ποσοστό θετικής μεταβολής καταγράφεται και για τη μετοχή της Γερμανός, καθώς η τελευταία επιχειρηματική κίνηση (βλ. θέμα για Ουζμπεκιστάν) επιβεβαιώνει τον εξωστρεφή χαρακτήρα της φιλόδοξης εταιρίας.

Από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση θα επιμείνουμε σε επιμέρους κινήσεις, όπως των Folli Follie, Σιδενόρ, Ρόκα, ενώ από τον ΜΚ ξεχωρίζει μέχρι στιγμής η αντίδραση των θυγατρικών μετοχών της Εθνικής (Αστήρ, Εθνική Ακινήτων, Εθνική Ασφαλιστική).

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2,5, με τη μετοχή της Fanco να σημειώνει τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς υποχωρεί προς τα 0,69 ευρώ.

Υποχωρούν, όμως, και οι μετοχές των Κλωνατέξ (κοινή και προνομιούχος), Lannet και Κλωστηρίων Ναούσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v