Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ:Σταθεροποίηση για αγορά λόγω απουσίας καταλύτη

Σταθεροποιητικά εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί για μια ακόμη φορά η Σοφοκλέους, καθώς, όπως επισημαίνουν, δεν υπάρχουν ”ορατοί καταλύτες” είτε σε εγχώριο είτε σε διεθνές επίπεδο που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τάση. Σε blue chips και κυρίως τράπεζες το ενδιαφέρον.

ΑΧΕ:Σταθεροποίηση για αγορά λόγω απουσίας καταλύτη
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στην εισροή ξένων κεφαλαίων εστιάζει την προσοχή της η Εθνική ΑΧΕ, καθώς, όπως τονίζει, θα αποτελέσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα για την πορεία της αγοράς μεσοπρόθεσμα.

Εξάλλου, η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει πως οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης συνεχίζουν να αποδίδουν καταδεικνύοντας τη σταθερή προτίμηση των θεσμικών επενδυτών.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis εκτιμά πως δεν προβλέπει σημαντική μεταβολή του Γενικού Δείκτη κατά τη σημερινή συνεδρίαση προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση, ως αποτέλεσμα των περιορισμένων επιχειρηματικών εξελίξεων.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως το πλέον πιθανό σενάριο είναι ότι θα υπάρξει περαιτέρω τάση συσσώρευσης.

Επίσης, η Marfin Analysis εκτιμά πως η μετοχή της Hyatt ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, η οποία, παρά τις προοπτικές που απορρέουν για τον όμιλο από το ανακαινισμένο Καζίνο της Πάρνηθας, αλλά και τα ”ισχυρά” θεμελιώδη μεγέθη που συνεχίζουν να επιδεικνύουν ικανοποιητική ανάπτυξη, έχει υποαποδώσει της αγοράς κατά 12,3% από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

Στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά και η Σίγμα Securities πως θα συνεχίσει να κινείται η αγορά, καθώς προβλέπει ότι δεν υπάρχει έναυσμα ούτε σε εγχώριο αλλά ούτε και διεθνές.

Σταθεροποιητικά εκτιμά η Eurocorp πως θα ανοίξουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε ό,τι αφορά τη Σοφοκλέους η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η ψυχολογία παραμένει ευάλωτη, ιδιαίτερα όσον αφορά στη μικρή και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Επίσης, η Eurocorp αναφέρεται και στη διάψευση των φημών που κυκλοφόρησαν στην αγορά το Σαββατοκύριακο και μιλούσαν για εξαγορά από τη Folli Follie οικοπέδου του βασικού μετόχου, επισημαίνοντας πως εάν υπάρχει διαφοροποίηση στις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία της εταιρίας είναι οριακή, όπως το ίδιο ισχύει και για την τιμή-στόχο που έχει θέσει για τη μετοχή της εταιρίας των 27,5 ευρώ.

Με τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Eurobank Securities ότι θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ παράλληλα συμπληρώνει πως οι επενδυτές θα συνεχίσουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις διεθνείς αγορές.

Από την πλευρά της η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών καταγράφοντας ικανοποιητικές αποδόσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως το ενδιαφέρον πιθανότατα θα παραμείνει στις μετοχές των τραπεζών, δεδομένου του θετικού outlook του κλάδου, αλλά και των προσδοκιών για θετικές οικονομικές επιδόσεις στα ερχόμενα τρίμηνα.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε οριακά υψηλότερα χθες, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών, σημειώνει η Marfin Analysis, που επισημαίνει πως η αγορά συνεχίζει να εξαρτάται από μεγάλες εντολές, χωρίς να υπάρχει κάποιος ορατός καταλύτης που να μπορεί να επηρεάσει την τάση της.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v