Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιο το... ”outlook” της Σοφοκλέους

Ήπιες, μέχρι στιγμής, πιέσεις ασκούν στην αγορά οι αρνητικές ειδήσεις για την ελληνική οικονομία, ενώ αντίδραση παρατηρείται στις τραπεζικές μετοχές με αιχμή την Alpha. Θετική εμφανίζεται η ”συμβολή” των σχολίων του FTSE Group για τη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις πλάτες της Alpha ”πέφτει” μέχρι στιγμής η επιχειρούμενη προσπάθεια στήριξης.

Ο Γ.Δ. υποχωρώντας προς τις 2.310 μονάδες επιβεβαίωσε τη διάθεση των ισχυρών παικτών να ”κρατήσουν” την αγορά.

Οι συναλλαγές σε συγκεκριμένες μετοχές του FTSE-20, με αιχμή την Alpha, παραπέμπουν σε βραχυπρόθεσμη προσπάθεια εκμετάλλευσης της θετικής εκτίμησης του οίκου FTSE για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Στη μετοχή της Alpha αγοραστές και πωλητές, με τις δύο πλευρές να εμφανίζονται εξίσου ισχυρές, διασταυρώνουν τις τιμές τους μεταξύ 20,22 και 20,24 ευρώ. Ο τίτλος με βάση την εικόνα της πρώτης ώρας μπορεί να ανεβάσει τον πήχη προς τα 20,28 ευρώ στη συνέχεια.

Ακολουθεί η Eurobank με πωλητές – αγοραστές στα 18,18- 18,14 ευρώ και η Εθνική στα 18,22-18,18 ευρώ.

Στη μετοχή του ΟΤΕ υπάρχει προσφορά στα 10,82 ευρώ, ζήτηση όμως εκδηλώνεται μόλις 2 λεπτά χαμηλότερα.

Η μετοχή της Πειραιώς κινείται επίσης οριακά θετικά από 9,30-9,34 ευρώ.

Στη μετοχή του ΟΠΑΠ οι πωλητές στα 15,58 εμφανίζονται ηπιότεροι απ ό,τι τις προηγούμενες μέρες, με τους αγοραστές να τους περιμένουν στα 15,52 ευρώ. Είναι προφανές πως αναζητείται τιμή ισορροπίας πάνω από τα 15,40 ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της Ρόκας, με σταθερούς αγοραστές από τα 6 έως 6,06 ευρώ, μετά την αρνητική απάντηση της διοίκησης προς την προσφορά της ΕΛΤΕΧ.

Στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση η προσπάθεια αντίδρασης μετοχών όπως οι Κλωνατέξ και Lannet, προς τα 1,27 και 1,32 ευρώ αντίστοιχα, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να διαμορφώσει σχετικό κλίμα, αρκεί να έχει συνέχεια η στήριξη που παρέχεται προς τον FTSE-20 μέσω συγκεκριμένων μετοχών.

Οι συναλλαγές των περίπου 11 εκατ. ευρώ παραπέμπουν στο χθεσινό τζίρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v