Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ - Alpha έλκουν την αγορά

Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις για λογαριασμό, κυρίως, ξένων στη μετοχή του ΟΤΕ, σε τιμή υψηλότερη της μέχρι πρότινος ”αντίστασης” των 10,8 ευρώ. Αγοραστές και στη μετοχή της Alpha, ενώ ενισχύεται η εκτίμηση πως η παρουσία εκπροσώπων του FTSE μπορεί να επηρεάσει θετικά την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή τις μετοχές των ΟΤΕ και Alpha αντιδρά προς τις 2.340 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, κίνηση που οφείλεται κατά μείζονα λόγο στη θετική διαμόρφωση του FTSE-20 (0,49%) έναντι του Γ.Δ. (0,43%).

Οι συναλλαγές των περίπου 11 εκατ. ευρώ της πρώτης ώρας παραπέμπουν μεν στον τζίρο των τελευταίων 10 ημερών, πλην όμως διαφοροποιούνται ποιοτικά όσον αφορά στις 2 προαναφερθείσες μετοχές.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη μετοχή του Οργανισμού οι αγοραστές εμφανίζονται με μέχρι και 1,12% υψηλότερα, στα 10,86 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο εύρος 10,60-10,80 πραγματοποιούνται σταθερά τις τελευταίες ημέρες αγορές για λογαριασμό χρηματιστηριακών, οι οποίες συνεργάζονται κυρίως με ξένους.

Η μετοχή του ΟΤΕ αυτή της στιγμή κυμαίνεται υψηλότερα της ”αντίστασης” των 10,80 ευρώ και προδιαθέτει για συνέχιση προς τα 11-11,2 ευρώ.

Είναι ο στόχος που εδώ και 2 εβδομάδες είχε τεθεί από ξένους οίκους (από τα 9,5 ευρώ).

Ανοδική φορά και για τη μετοχή της Alpha (1,12%) στα 20,12 ευρώ, δείχνει πως μπορεί να υπάρχει συνέχεια προς τα 20,40 ευρώ.

Λιγότερες οι εντολές στη μετοχή της Εθνικής (0,33%), παραμένουν όμως σταθερά πάνω από τα 18 ευρώ.

Θα εμμείνουμε στη διακύμανση συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών, μέχρις ότου αποσαφηνιστεί η τάση και καταστεί πιθανή η προσέγγιση των 2.348 μονάδων.

Το πρώτο θετικό βήμα, αυτό της υπέρβασης των 2.336 μονάδων, φαίνεται να επιτυγχάνεται.

Αναμφίβολα η παρουσία, αύριο, εκπροσώπων του διεθνούς οίκου FTSE μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμα τη διαφορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v