Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπνος... βαθύς στη Σοφοκλέους

Με συναλλαγές περίπου 40 εκατ. ευρώ μία ώρα πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, είναι προφανές πως οι αρμόδιοι και κατέχοντες τις τύχες της Σοφοκλέους θα πρέπει να νοιαστούν πιο ουσιαστικά για την αγορά. Ελάχιστο το ενδιαφέρον ακόμη και για τραπεζικές μετοχές, ενώ προβληματίζει, παρά την αντίδρασή της, η μετοχή του ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόλις μία, η μετοχή της Eurobank, από τις 5 ισχυρές του κλάδου κινείται με οριακά θετικό πρόσημο.

Στην τραπεζική μετοχή, για την οποία η Marfin Analysis αναβαθμίζει την τιμή-στόχο στα 19 ευρώ, πραγματοποιούνται ελάχιστες συναλλαγές (μόλις 35.530 τεμαχίων στις 14.50), ενδεικτικές του συνολικότερου κλίματος που επικρατεί.

Άλλωστε, ο συνολικός τζίρος δεν ξεπερνούσε την ίδια ώρα τα περίπου 38 εκατ. ευρώ, ενώ στη μετοχή της Εμπορικής οι συναλλαγές περιορίζονταν στις μόλις 8.045 τεμάχια.

Στη μετοχή της Cosmote ο τζίρος δεν ξεπερνούσε τις 79.000 τεμάχια, στον ΟΤΕ τις 122.000 τεμάχια, ενώ στη μετοχή ΟΠΑΠ, όπου και εντοπίζεται πρόβλημα τις τελευταίες μέρες, οι συναλλαγές φτάνουν τις 361.000 τεμάχια.

Στη μετοχή των ΚΑΕ, μετά τις αλλεπάλληλες υποβαθμίσεις, είτε της μετοχής είτε των αποτελεσμάτων της εταιρίας, η τιμή υποχωρεί προς τα 13,80 ευρώ.

Στη μετοχή της ΕΧΑΕ οι συναλλαγές ανέρχονται στις 165.000 τεμάχια, με την τιμή να υποχωρεί κατά 0,62% στα 6,40 ευρώ.

Αρνητικά κινούνται οι μετοχές των Ιατρικού Κέντρου, Σαράντη, σταθερά χαμηλότερα των 4 ευρώ, Μαίλλη στα 3,18 ευρώ, Χατζηιωάννου στα 1,62 και Sprider στα 1,95 ευρώ.

Το πρόβλημα της αγοράς, όπως εύγλωττα αποτυπώνεται στον τζίρο, είναι η απουσία ουσιαστικού ενδιαφέροντος από πλευράς αρμοδίων και θεσμικών παιχτών.

Το να ”κλείσει” σήμερα ο Γ.Δ. υψηλότερα των 2.300 μονάδων είναι... λεπτομέρεια μπροστά σε αυτό που συνολικότερα συμβαίνει αυτή την περίοδο στην αγορά μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v