Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μarfin: Τι ”βλέπει” για Εμπορική και Εθνική

Την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας πιθανόν να επαναφέρει η προοπτική αύξησης του μεριδίου της Credit Agricole στην τράπεζα, επισημαίνει η Marfin Analysis στο πρωινό report της (09/09), στο οποίο αναφέρει επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα δεν προτίθεται να πουλήσει τη θυγατρική της Atlantic Bank.

Μarfin: Τι ”βλέπει” για Εμπορική και Εθνική
Την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας πιθανόν να επαναφέρει η προοπτική αύξησης του μεριδίου της Credit Agricole στην τράπεζα, αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό report της (09/09), στο οποίο- επικαλούμενη δημοσιεύματα του τύπου- αναφέρει επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα δεν προτίθεται να πουλήσει τη θυγατρική της Atlantic Bank.

Ειδικότερα η Marfin Analysis τονίζει ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την αύξηση κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, ώστε να ενισχυθεί η κεφαλαιακή της βάση, ενώ για την Εθνική επισημαίνει ότι η τράπεζα εξετάζει την πώληση περιουσιακών στοιχείων που δεν αφορούν τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, όπως τη συμμετοχή της στην ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Αναφορικά με το ζήτημα της Εμπορικής Τράπεζας επισημαίνεται ότι ο CEO της Credit Agricole, Ζ. Λοράν, διαβεβαίωσε τον κ. Αλογοσκούφη ότι η γαλλική τράπεζα επιθυμεί να ενισχύσει την παρουσία της στην Εμπορική.

Η χρηματιστηριακή καταθέτει ακόμη τις επιφυλάξεις της έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου, καθώς όπως αναφέρει οι Γάλλοι έχουν αρκετές φορές στο παρελθόν αρνηθεί να αυξήσουν το ποσοτό τους στο ελληνικό ίδρυμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v