Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιθανή η συνέχεια των ρευστοποιήσεων, λένε οι ΑΧΕ

Το ενδεχόμενο της συνέχισης των τάσεων αποκόμισης κερδών που παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση επισημαίνουν οι ΑΧΕ, που συμπληρώνουν πως η αγορά αναμένεται να κινηθεί ανάλογα των ευρωπαϊκών αγορών, με τους αγοραστές να παραμένουν περιορισμένοι και με το momentum να είναι αρνητικό.

Πιθανή η συνέχεια των ρευστοποιήσεων, λένε οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Περιορισμένο εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως είναι το ενδεχόμενο ανοδικής κίνησης στη Σοφοκλέους μεσοπρόθεσμα, καθώς – όπως επισημαίνει– ούτε οι αγοραστές είναι αρκετοί, ούτε και το momentum είναι θετικό.

Από την πλευρά της η Marfin Analysis σημειώνει πως αναμένεται να συνεχιστούν οι πιέσεις για ρευστοποίηση κατά τη σημερινή συνεδρίαση, μετά τις πτωτικές τάσεις που επικράτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση των αμερικανικών αγορών.

Παράλληλα, η Marfin Analysis εκτιμά πως οι φήμες όσον αφορά στις προθέσεις της Credit Agricole για αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής, αλλά και η προώθηση από την κυβέρνηση σχεδίου για την επίλυση του ασφαλιστικού ενδέχεται να φέρουν τη μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η Eurobank Securities αναφέρει ότι η τεχνική εικόνα της αγοράς είναι ”αδύναμη” και ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανόν να δούμε συνέχιση των τάσεων αποκόμισης κερδών και σήμερα.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει πως η Σοφοκλέους υποαπέδωσε χθες των ευρωπαϊκών αγορών, ως αποτέλεσμα των ρευστοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως η εικόνα αναμένεται να είναι καλύτερη σήμερα, αν και σε γενικές γραμμές η απόδοση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς εκτιμάται πως θα παραμείνει αδύναμη, ανάλογη των τάσεων που επικρατούν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τι έγινε χθες: Οι ρευστοποιήσεις σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης σύμφωνα με την Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ο όγκος των συναλλαγών αυξήθηκε σημαντικά φτάνοντας στα 133 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως οι μετοχές των ΔΕΗ και Coca – Cola Τρία Έψιλον ήταν οι μόνες που κατάφεραν να τελειώσουν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v