Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η δράση είναι το αντίδοτο στην αδράνεια!

Περιμένουμε να ακούσουμε από τον κ. Καραμανλή ότι θα έχουμε σύντομα λιγότερο κράτος. Περιμένουμε να ακούσουμε από τον κ. Καραμανλή μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την πάταξη της διαφθοράς. Περιμένουμε από τον κ. Καραμανλή να κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να περάσει, επιτέλους, στη δράση!

Η δράση είναι το αντίδοτο στην αδράνεια!
Περιμένουμε να ακούσουμε από τον κ. Καραμανλή ότι θα έχουμε σύντομα λιγότερο κράτος. Περιμένουμε να ακούσουμε από τον κ. Καραμανλή μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την πάταξη της διαφθοράς.

Περιμένουμε από τον κ. Καραμανλή να κάνει πράξη όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να περάσει, επιτέλους, στη δράση!

Η αγορά ανησυχεί κι αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν στην κυβέρνηση. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι βρισκόμαστε πάνω σ’ ένα τρένο που κινείται ακόμη από κεκτημένη ταχύτητα. Ενδεχομένως η κρίση αυτή να είναι άδικη. Υπάρχει, όμως, κι αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε.



Μέχρι χθες υπήρχε η δικαιολογία ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να ασχοληθεί με κάτι άλλο πέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα ο λόγος αυτός έχει εκλείψει και οι προσδοκίες για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είναι αυξημένες.

Είναι η πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια που η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αποκτά τόση βαρύνουσα σημασία. Η αγορά διψά για νέα επειδή έχει ήδη κουραστεί να περιμένει.

Δεν θα θέλαμε να δούμε τη Δευτέρα την απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων και πιστεύουμε ότι δεν θα τη δούμε.

Είναι γεγονός ότι η οικονομία δεν βρίσκεται στο σημείο που ισχυρίζονταν τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Γι’ αυτό άλλωστε ο κ. Καραμανλής κέρδισε τις εκλογές με τέτοια άνεση. Διότι η κοινωνία θέλει λύσεις. Διότι όλοι ξέρουμε ότι με ευχολόγια και ταχυδακτυλουργίες δεν γεμίζει το στομάχι...

Χρειάζεται η νέα κυβέρνηση να δείξει θάρρος. Να αγνοήσει το πιθανό πολιτικό κόστος και να προχωρήσει σε βαθιές τομές. Η κοινωνία είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Η κυβέρνηση πρέπει να αποδειχθεί ικανή να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v