Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Αύξηση 17,3% για EPS των εισηγμένων στο 2004

Αύξηση 17,3% στα κέρδη ανά μετοχή για το 2004 στο σύνολο της αγοράς προβλέπει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, όπως αναφέρει στην τριμηνιαία της έκθεση (8 Σεπτεμβρίου 2004) με τίτλο ”Η καλή κερδοφορία δεν έχει ακόμα αποτιμηθεί”, ενώ συμπληρώνει πως για το 2005 προβλέπει ενίσχυση των EPS κατά 10,3%.

Π&Κ: Αύξηση 17,3% για EPS των εισηγμένων στο 2004
Αύξηση 17,3% στα κέρδη ανά μετοχή για το 2004 στο σύνολο της αγοράς προβλέπει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, όπως αναφέρει στην τριμηνιαία της έκθεση με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου και τίτλο ”Η καλή κερδοφορία δεν έχει ακόμα αποτιμηθεί”, ενώ συμπληρώνει πως για το 2005 προβλέπει ενίσχυση των κερδών ανά μετοχή κατά 10,3%.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η Ελλάδα δεν ήταν ιδιαίτερα ”ευνοημένη” στο τελευταίο τρίμηνο λόγω ανησυχιών γύρω από τα μακροοικονομικά στοιχεία, τη χαμηλή ρευστότητα και την ενεργοποίηση της επενδυτικής τάκτικης ”sell the fact” λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συμπληρώνει όμως πως οι προαναφερθέντες παράγοντες προβλήθηκαν περισσότερο απ’ όσο έπρεπε, τονίζοντας πως το outlook είναι θετικό, κάτι που προκύπτει από τις προβλέψεις για την κερδοφορία, την επιτυχή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και την ενδεχόμενη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, καθώς και τις ελκυστικές αποτιμήσεις.

Αναφορικά με το ”Watch List”, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως διαπραγματεύεται 12,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα πρώτου εξάμηνου, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως από τις τράπεζες θετική έκπληξη αποτέλεσαν τα μεγέθη των EFG Eurobank και Εμπορικής, ενώ από τους υπόλοιπους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει τα αποτελέσματα των ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Τιτάν και από τη μικρότερη και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση των J&P Άβαξ, S&B και Jumbo.

Συμπληρώνει, ωστόσο, πως αρνητική έκπληξη αποτέλεσαν τόσο τα μεγέθη όσο και τα σχόλια που ακολούθησαν από τις Intracom, ΕΥΑΘ, Τηλέτυπο, Επιχειρήσεις Αττικής και Γραμμές Στρίντζη.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει επίσης πως εξαιρεί πλέον τη μετοχή του ΟΠΑΠ από τη λίστα των top picks, ενώ διατηρεί στη λίστα τις μετοχές των Alpha Bank, EFG και Εθνική, αλλά και τους τίτλους των Τιτάν, Γερμανός, Folli Follie και Intralot.

Επισημαίνει πάντως πως η σύνθεση του χαρτοφυλακίου θα πρέπει να περιλαμβάνει μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με υψηλή μερισματική απόδοση, όπως είναι οι Autohellas (7,9%), J&P Άβαξ (8,7%), Ελληνική Τεχνοδομική (6,4%) και Μινωικές Γραμμές (8%).

Για τη διαμόρφωση του χαρτοφυλακίου η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ διατηρεί την άποψή της για τοποθέτηση κατά 70% σε μετοχές, το 40% εκ των οποίων συνιστά να αφορά ξένους τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v