Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στο ΧΑ

Η πίεση στη μετοχή της Εθνικής, η οποία υποχωρεί μέχρι και 1,8%, οδηγεί τον FTSE-20 και τον Γ.Δ. προς τις 2.315 μονάδες. Σαφώς πιο θετική η εικόνα για αρκετές μετοχές εταιριών της μεσαίας– χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Την επιφυλακτικότητα και τη στάση αναμονής που μέχρι στιγμής κρατούν οι ισχυροί επενδυτές, εκμεταλλεύονται όσοι δραστηριοποιούνται στη μεσαια- χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Η εμφανής εδώ και αρκετές συνεδριάσεις διάθεση ”συσσώρευσης” του FTSE- 20, ενθαρρύνει σταδιακά τη δράση επενδυτών, που κινούνται στο χώρο των μικρομεσαίων.

Έτσι, για 2η συνεχόμενη συνεδρίαση, πέρα της προσπάθειας μόχλευσης που επιχειρείται στις μετοχές των Κλωνατέξ, Lannet, Νάουσα, εμφανίζονται στο προσκήνιο και άλλες μετοχές της κατηγορίας τους.

Μέχρι στιγμής, η βραχυπρόθεσμης λογικής ανοδική εκτόνωση υπερπιεσμένων μετοχών, πέραν της επικινδυνότητας που κρύβει, παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Ενδιαφέρον για όσους δραστηριοποιούνται σε αυτήν την κατηγορία, οι οποίοι αναλαμβάνουν βεβαίως το απαιτούμενο ρίσκο.

Στον FTSE-20, η τάση παραμένει πτωτική προς τις 1.240 μονάδες (-0,66%) με τους ΜΚ-40 να παρουσιάζει απώλειες της τάξεως του 0,38% και οριακών κερδών (0,15%) για τον SC-80.

Από τις δεικτοβαρείς μετοχές, τη μεγαλύτερη πίεση δέχεται μέχρι στιγμής η μετοχή της Εθνικής με πωλητές μέχρι τα 17,94 ευρώ. Για τη μετοχή κρίσιμη τιμή θεωρούνται τα 17,8 ευρώ.

Με βάση την προσφορά που εκδηλώνεται στα 10,68 ευρώ στη μετοχή του ΟΤΕ, θα πρέπει να θεωρείται πιθανότερη η συσσώρευση της μετοχής χαμηλότερα της τιμής των 10,8 ευρώ.

Αντιθέτως, την υψηλότερη συγκριτικά εμπορευσιμότητα, μεγαλύτερη και από αυτήν της ΔΕΗ (104.000 τεμάχια στις 11.50) παρουσιάζει για τη μετοχή της Cosmote (221.000 τεμάχια).

Στη μετοχή της Cosmote, εμφανίζονται πωλητές στα 13,60 ευρώ (εντολή 14.910 τεμαχίων) και οι αγοραστές στα 13,58 ευρώ (εντολή 12.110 τεμαχίων).

Πέραν των μετοχών, Δούρος, Fanco, Sex Form, Interfish, Alsinco, θα πρέπει να προσεχθεί η αντίδραση προς τα 1,56 ευρώ της μετοχής ΔΕΠΡΟ, μετά μάλιστα τις διευκρινίσεις της διοίκησης για το ύψος των υποχρεώσεων της εταιρίας.

Επιμέρους κινήσεις, όπως αυτή της ΔΕΠΡΟ σήμερα, αλλά και άλλων ”πιεσμένων” μετοχών αυτής της κατηγορίας ”κρύβουν” σημαντική διακύμανση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v