Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Ξένες αγορές και ΔΕΘ στο επίκεντρο

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού για την οικονομία στη ΔΕΘ, εκτιμούν οι ΑΧΕ, που παράλληλα συμπληρώνουν πως στη διαμόρφωση της τάσης θα συμβάλλει και η εικόνα των ξένων αγορών. Προτιμητέα τα blue chips.

ΑΧΕ: Ξένες αγορές και ΔΕΘ στο επίκεντρο
Τι εκτιμάται για σήμερα: Ιδιαίτερα σημαντική εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα είναι η εισροή ξένων κεφαλαίων στη διαμόρφωση της μεσοπρόθεσμης τάσης της αγοράς.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, οι κύριοι παράγοντες διαμόρφωσης της τάσης στον δείκτη για το υπόλοιπο της εβδομάδας είναι δύο: Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στις προσδοκίες για τις επερχόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη ΔΕΘ και στην πορεία των ξένων αγορών.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως οι όγκοι των συναλλαγών δεν αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά, ενώ επισημαίνει πως η πιθανότητα πτωτικών τάσεων παραμένει περιορισμένη.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρεται και στον όμιλο της ΓΕΚ, επισημαίνοντας αφενός πως διαθέτει σημαντικό ανεκτέλεστο και αφετέρου πως επεκτείνεται επιτυχημένα στην ελληνική αγορά ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή σημειώνει πως παραμένει θετική για τον όμιλο της ΓΕΚ διατηρώντας τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities αναφέρει πως δεν αναμένει σημαντική διαφοροποίηση σήμερα σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ συμπληρώνει πως οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής εν όψει των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Ως εκ τούτου λείπει από την αγορά η ώθηση, εξηγεί η Eurobank Securities, που συμπληρώνει πως η αύξηση στις αγορές της Αμερικής ενδέχεται να κινητοποιήσει θετικά την αγορά.

Αμετάβλητη εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως ενδέχεται να παραμείνει η εικόνα της αγοράς μέχρι την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Στην παρούσα φάση, πάντως, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως, παρά το γεγονός ότι σε αρκετές μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν διαμορφωθεί ελκυστικά επίπεδα, προτιμά την ασφάλεια που προσφέρουν τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τι έγινε χθες: Για δεύτερη φορά σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν χθες σύμφωνα με τη Marfin Analysis, που σημειώνει ότι ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος, κοντά στα υψηλά της ημέρας.

Οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύτηκαν στα τρέχοντα επίπεδα, με την Cosmote να σημειώνει άνοδο 1,04% λόγω αγοραστικού ενδιαφέροντος θεσμικών επενδυτών, ενώ ο ΟΠΑΠ υποχώρησε και πάλι με καλούς (για την ημέρα) όγκους συναλλαγών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά σελίδα ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v