Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση για 200 μετοχές

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα ορισμένων μετοχών του FTSE-20, κάτι που αποτυπώνεται στην πορεία του Γ.Δ. Ακριβώς αντίθετη, όμως, είναι η κατάσταση για μεγάλο μέρος της αγοράς, καθώς η τιμή 200 και πλέον μετοχών υποχωρεί.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζεται για τον FTSE-20 (-0,06%), διευρύνεται όμως η σχέση πτωτικών – ανοδικών στο περίπου 5 προς 1 από το αρχικό 3 προς 1.

Τόσο οι μέχρι στιγμής συναλλαγές όσο και η εμπορευσιμότητα συγκεκριμένων μετοχών του FTSE-20 (ΟΤΕ, Εθνική, Eurobank) επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση για τη στάση αναμονής που τηρούν οι ισχυροί επενδυτές.

Βέβαια, την τελευταία ώρα έχει βελτιωθεί αισθητά η θέση μετοχών όπως οι Coca-Cola (με κέρδη προς τα 19,42 ευρώ), Cosmote (13.46 ευρώ), Βιοχάλκο (6,18 ευρώ), Εθνική (18,44 ευρώ) και Πειραιώς (9,14 ευρώ).

Σταθεροποίηση καταγράφεται για τη μετοχή της Τιτάν, στα 19,90 ευρώ, ενώ στον ΟΤΕ πωλητές και αγοραστές εμφανίζονται μεταξύ 10,72–10,70 ευρώ.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η με αυξημένη εμπορευσιμότητα διακύμανση της Αττικής προς τα 3,58 ευρώ, των Folli προς τα 24,70 ευρώ (υψηλή τιμή συνεδρίασης), της ΕΧΑΕ (στα 6,50 ευρώ... με κέρδη λόγω του νέου προέδρου;) και των ΟΛΠ, Intralot, ΕΥΔΑΠ και Τηλέτυπος.

Στη μετοχή της Τηλέτυπος η αύξηση των συναλλαγών, με περισσότερα των 420.000 τεμαχίων, παραπέμπει σε περαιτέρω ισχυροποίηση της θέσης ήδη ισχυρού μετόχου.

Σημείωση: Για τα όσα άξια αναφοράς παρατηρούνται στις τελευταίες συνεδριάσεις –και λίγο παλαιότερα– για τη μετοχή της Δυναμική Ζωή, χρήζει περαιτέρω προσοχής το σχόλιο του ”Χαμαιλέοντα”.

Από τεχνικής πλευράς, το πρόβλημα της μετοχής ήταν εμφανές τουλάχιστον τον τελευταίο ενάμιση μήνα, υπάρχουν όμως και λεπτομέρειες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v