Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κράτει, μέχρι νεωτέρας;

Περιορισμένης έκτασης προσφορά εκδηλώνεται στην αγορά, ενώ ο στόχος για την προσέγγιση των 2.360 μονάδων παραμένει ενεργός. ΟΤΕ και Εμπορική παραμένουν στο προσκήνιο, ενδιαφέρουσες κινήσεις και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε περιορισμένης έκτασης κατοχύρωση ρευστότητας προχωρούν όσοι έχουν τοποθετηθεί από χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Ο στόχος της προσέγγισης των 2.360 μονάδων παραμένει ενεργός, μόνο που όπως είχε επισημανθεί στο αρχικό σχόλιο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις.

Διαπιστώνεται πως και στην περίπτωση του ΟΤΕ, η μετοχή του οποίου υπεραποδίδει τις τελευταίες 10 μέρες, οι πωλήσεις είναι συγκριτικά περιορισμένες σε σχέση με τις αγορές που είχαν πραγματοποιηθεί από τα 10,4 ευρώ.

Η υψηλότερη τιμή ημέρας για τη μετοχή καταγράφεται μέχρι στιγμής στα 10,8 ευρώ.

Αντιθέτως, στη μετοχή της Εμπορικής συντηρείται η τάση που την οδηγεί από τα 16,5 ευρώ προς τα 17,82 (με υψηλή τιμή ημέρας τα 17,86).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μετοχή της Βιοχάλκο, καθώς αγοραστές εμφανίζονται και στα 6,34 ευρώ, δηλαδή 34 λεπτά ακριβότερα από την τιμή του πακέτου την περασμένη Τετάρτη.

Στη μετοχή της Εθνικής πωλητές και αγοραστές διασταυρώνουν τις εντολές τους σταθερά πάνω από τα 18,30 ευρώ.

Βέβαια, η τρέχουσα τιμή διαμορφώνεται χαμηλότερα.

Τη μεγαλύτερη σε ποσοστό πίεση δέχονται οι μετοχές της Coca-Cola στα 19,4 ευρώ και της Intracom προς τα 3,08 ευρώ.

Η σχέση ανοδικών – καθοδικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1.

Από τον ΜΚ-40, όπου η σχέση ανοδικών πτωτικών διαμορφώνεται επίσης στην ίδια αναλογία, θα πρέπει να σημειωθεί η για πολλοστή συνεδρίαση ταυτόσημη χρηματιστηριακή πορεία των ΔΟΛ-Εθνικής Ακινήτων, με αυξημένη εμπορευσιμότητα και τιμή στα 3,28 ευρώ.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως για μία ακόμη συνεδρίαση κινείται ανοδικά η μετοχή της Σιδενόρ, στα 2,62 ευρώ, ενώ για τις άλλες θυγατρικές της Βιοχάλκο καταγράφονται μικρές απώλειες.

Η μετοχή της Χαλκόρ κυμαίνεται στα 1,84 ευρώ και της Ελβάλ στα 2,13 ευρώ.

Πέραν των ΔΟΛ και Εθνικής Ακινήτων, τη μεγαλύτερη σε ποσοστό μεταβολή εμφανίζει η μετοχή της Chipita, προς τα 2,04 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v