Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σηκώνει τον πήχη για την Εθνική η Marfin (update)

Σε 20,4 ευρώ από τα 19,80 ευρώ αναβάθμισε η Marfin Analysis την τιμή στόχο για τη μετοχή της Εθνικής, διατηρώντας τη σύσταση σε ”outperform”, σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου.

Σηκώνει τον πήχη για την Εθνική η Marfin (update)
Σε 20,4 ευρώ από τα 19,80 ευρώ αναβάθμισε η Marfin Analysis την τιμή στόχο για τη μετοχή της Εθνικής, διατηρώντας τη σύσταση σε outperform.

Σε report της με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου, η χρηματιστηριακή αναφέρει την εκτίμησή της ότι η Εθνική έχει περαιτέρω δυνατότητα ανοδικής κίνησης. Ακόμη, τονίζεται η διάθεση της διοίκησης να αποκαλύψει τις ”κρυμμένες αξίες” που δεν αποτιμώνται στην τιμή της μετοχής.

Σε ό,τι αφορά το κόστος, τονίζεται η κίνηση της διοίκησης να ανακοινώσει σειρά βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων μέτρων περιορισμού του κόστους, κάτι που εκτιμάται ότι θα μπορούσε να προσθέσει σημαντική αξία στη μετοχή.

Η Marfin Analysis επισημαίνει τα ισχυρά αποτελέσματα εξαμήνου της Εθνικής, αναφέροντας την εκτίμηση πως ”κλειδί” των αποτελεσμάτων στάθηκε οι εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης των χορηγήσεων, οι οποιοι εκτιμούν οι αναλυτές πως θα οδηγήσει σε άνοδο των καθαρών εσόδων από τόκους κατά τα δύο τελευταία τρίμηνα του έτους.

Τα ισχυρότερα του αναμενόμενου κέρδη συνεισφέρθηκαν λόγω των υψηλότερω των εκτιμήσεων εκτακτων εσόδων και στην ενσωμάτωση 13 εκατ. ευρώ από θυγατρικές που δεν συνυπολογίστηκαν πέρσι, λόγω ελαφρώς χαμηλότερων προβλέψεων.

Για το 2004, τα κέρδη μετά από φόρους της Εθνικής αναμένεονται στα 429,2 εκατ. ευρώ και για το 2005 στα 503,6 εκατ. ευρώ. Το P/E για το τρέχον έτος υπολογίζεται στο 14,1 και για το επόμενο στο 12.

Νωρίτερα, στο πρωινό της report, η ίδια χρηματιστηριακή εξηγούσε πως κατά την άποψή της η Εθνική διαθέτει περαιτέρω αξία και δυνατότητες, που μένει όμως να διαφανούν.

Παράλληλα, η Marfin Analysis τονίζει πως οι εξελίξεις σχετικά με τα νέα κίνητρα και τις ρυθμίσεις, στόχος των οποίων είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας της τράπεζας, ενδέχεται να αναζωπυρώσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον κλάδο.

Εξάλλου, επικαλούμενη δημοσίευμα του Τύπου η Marfin Analysis ανέφερει πως η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αναθεωρεί τη διεθνή της στρατηγική.

Μεταξύ των επιλογών που εξετάζει η διοίκηση της τράπεζας φέρεται να είναι η πώληση της θυγατρικής της στις ΗΠΑ, Atlantic, χρησιμοποιώντας τα κεφάλαια που θα αντλήσει αφενός για την περαιτέρω διεύρυνση της παρουσίας του ομίλου στα Βαλκάνια και αφετέρου για την είσοδό της σε νέες αγορές όπως η Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v