Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές ενδείξεις εντοπίζουν οι ΑΧΕ

Οι ξένες αγορές θα συνεχίσουν να αποτελούν τον βασικότερο ρυθμιστή της τάσης για τη Σοφοκλέους, εκτιμούν οι ΑΧΕ, ενώ μερίδα αναλυτών προβλέπει ότι η αγορά σήμερα θα κινηθεί σε θετικό έδαφος, με τον όγκο των συναλλαγών να παρουσιάζει βελτίωση.

Θετικές ενδείξεις εντοπίζουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η ψυχολογία και η τάση που θα επικρατήσει στις ξένες αγορές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα παραμείνει σημαντική όσον αφορά στη μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Εξάλλου, η Marfin Analysis επισημαίνει πως κατά την άποψή της η ψυχολογία των επενδυτών έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ συμπληρώνει πως το ενδεχόμενο για πτωτικές τάσεις παραμένει περιορισμένο.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πάντως πως οι διεθνείς αγορές παραμένουν ο βασικότερος παράγοντας επηρεασμού του Γενικού Δείκτη.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς, όπως επισημαίνει, οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα, στόχος των οποίων είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας, ενδέχεται να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον κλάδο.

Η Marfin Analysis σημειώνει επίσης πως παραμένει θετική για την Εθνική Τράπεζα, καθώς πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

Σε θετικό έδαφος εκτιμά η Eurobank Securities πως θα κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως οι καλύτεροι όγκοι συναλλαγών που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα.

Τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα προβλέπει η Σίγμα Securities, που συμπληρώνει πως η επενδυτική δραστηριότητα σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης αναμένεται να συνεχιστεί.

Από την πλευρά της, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως το ενδιαφέρον των επενδυτών στην εγχώρια αγορά αναμένεται να επικεντρωθεί στις αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φορολόγηση, αλλά και τη δημοσιονομική πολιτική, που θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ στις 10-12 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ, η Σοφοκλέους αναμένεται να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές.

Τι έγινε χθες: Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,62% χθες λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος θεσμικών επενδυτών, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως οι όγκοι των συναλλαγών αυξήθηκαν σημαντικά φτάνοντας στα 107 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ βρέθηκαν σε υπεραπόδοση, με ικανοποιητικούς όγκους συναλλαγών, ενώ η μετοχή της Εμπορικής ήταν μεταξύ αυτών που βρέθηκαν σε υπεραπόδοση, συμπληρώνει η Marfin Analysis.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v