Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Σταδιακά η αναδιάρθρωση, λέει η EFG Sec

”Σταδιακά” θα καταφέρει η διοίκηση του ΟΤΕ να επιβάλει τις εξαγγελθείσες μεταρυθμίσεις προβλέπει η EFG Eurobank Securities σε έκθεσή της (2/9/2004) για τον Οργανισμό, ενώ εκτιμά ότι το μερίδιο στη σταθερή τηλεφωνία θα γνωρίσει νέα μείωση. Η σύσταση διατηρείται σε market perform.

ΟΤΕ: Σταδιακά η αναδιάρθρωση, λέει η EFG Sec
”Σταδιακά” θα κααταφέρει η διοίκηση του ΟΤΕ να επιβάλει τις εξαγγελθείσες μεταρυθμίσεις προβλέπει η EFG Eurobank Securities σε έκθεσή της (2/9/2004) για τον Οργανισμό, ενώ εκτιμά ότι το μερίδιο στη σταθερή τηλεφωνία θα γνωρίσει νέα μείωση.

Παράλληλα, η EFG Eurobank Securities διατηρεί τη σύσταση market perform για τη μετοχή.

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ένα ”ακόμη αδύναμο τρίμηνο” του ΟΤΕ- κάτι που αποδίδει κυρίως στις επιδόσεις της σταθερής τηλεφωνίας. ”Κλειδί” στον τομέα αυτό, όπως επισημαίνει είναι η μείωση του προσωπικού, η οποία χαρακτηρίζεται ”καυτό θέμα”.

Οι εκτιμήσεις της EFG για το 2004 και το 2005 σε ό,τι αφορά τα EBITDA και τα κέρδη μετά από φόρους περικόπτονται, προκειμένου ”να καταγραφούν οι καθυστερήσεις στον περιορισμό του κόστους”.

Για τη συνέχεια, η Eurobank εκτιμά ότι η μείωση του μεριδίου αγοράς του Οργανισμού στη σταθερή τηλεφωνία θα συνεχιστεί, προς όφελος των εναλλακτικών παρόχων και καθώς η κινητή τηλεφωνίας θα εξακολουθήσει να υποκαθιστά την επικοιννωίας μέσω σταθερών τηλεφώνων.

Για το μέλλον, η Eurobank αναμένει ότι τόσο η RomTelecom όσο και οι δραστηριότητες στην κινητή τηλεφωνία θα συνεχίσουν να βελτιώνονται, ενώ πιστεύει πως η διοίκηση του ΟΤΕ θα επιτύχει να εισαγάγει τις δομικές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε χαμηλότερο κόστος και βελτιωμένα περιθώρια.

Παρά το ό,τι το discount του Οργανισμού σε όρους EV/ EBITDA παραμένει σημαντικό, η μετοχή του ΟΤΕ διαπραγματεύεται με premium έναντι των ανταγωνιστών σε όρους P/E, τονίζεται στην ανάλυση. Το P/E του οργανισμού υπολογίζεται σε 16,5 για το 2004 και σε 15 για το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v