Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό κλίμα στα blue chips

Με μοχλό την υψηλή κεφαλαιοποίηση συντηρείται η ανοδική φορά του Γενικού Δείκτη. Αγοραστές την τελευταία ώρα και σε Εθνική, Εμπορική, ενώ η αντίδραση μέχρι στιγμής αφορά επιλεγμένες μετοχές και τίποτα περισσότερο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή τον FTSE-20 (0,55%) συνεχίζεται η αντίδραση του Γ.Δ. προς τις 2.330 μονάδες.

Τα στοιχεία που διαφοροποιούν την αγορά την τελευταία περίπου μία ώρα είναι η σαφής εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος για τη μετοχή της Εθνικής, προς τα 18,24 ευρώ, η επιβεβαίωση της ανοδικής τάσης στον ΟΤΕ προς τα 10,6 ευρώ και η ανοδική φορά που διαμορφώνεται για τη μετοχή της Hyatt, προς τα 8,18 ευρώ.

Βεβαίως, συνεχίζεται σταθερά η διακύμανση της Cosmote, προς τα 13,62 ευρώ, με συναλλαγές περισσότερες του μισού εκατ. τεμαχίων.

Ένα άλλο στοιχείο που διαφοροποιεί σήμερα την Cosmote από τον ΟΤΕ είναι η περίπου ισόποση εμπορευσιμότητα των δύο τίτλων.

Διαπιστώνεται περιορισμός της εμπορευσιμότητας στη μετοχή του ΟΤΕ και ενίσχυσή της για την Cosmote.

Αυξημένες σε σύγκριση με τη χθεσινή συνεδρίαση είναι και οι συναλλαγές της Εμπορικής, καθώς ξεπερνούν το σύνολο των χθεσινών συναλλαγών (48.045 τεμάχια), με την τιμή της να διαμορφώνεται από τα 17,06 στα 17,34 ευρώ.

Η μετοχή εμφανίζει απόδοση της τάξεως του 1,9%, η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1,5, καθώς η ανοδική φορά περιορίζεται κυρίως στον FTSE-20.

Αντιθέτως, υποχωρούν ΜΚ-40 και SC-80, ενώ από τις μετοχές των οποίων η τιμή ενισχύεται αύξηση συναλλαγών σημειώνεται για τις Σελόντα, Υγεία, Γαλαξίδι, Μπαλάφας, Νηρεύς, Alfa Alfa Συμμετοχές, Μεσοχωρίτη, Ηλεκτρονική Αθηνών.

Διαπιστώνεται πως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αντίδραση που έχει ξεκινήσει από τα χαμηλά των 2.225 μονάδων συνεχίζεται λίγο πολύ με τις ίδιες μετοχές εταιριών κυρίως υψηλής κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v