Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διχασμένη η Σοφοκλέους

Κομμένη στα δύο δείχνει η αγορά, καθώς στη μεν υψηλή κεφαλαιοποίηση υπάρχει έστω και επιλεκτικό περιορισμένο ενδιαφέρον, στη δε χαμηλότερη πλην εξαιρέσεων δεν... κινείται φύλλο. Οι τελευταίες πληροφορίες για την περίπτωση... Βοϊλή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κομμένη στα δύο δείχνει η αγορά, καθώς στη μεν υψηλή κεφαλαιοποίηση υπάρχει έστω και επιλεκτικό περιορισμένο ενδιαφέρον, στη δε χαμηλότερη πλην εξαιρέσεων δεν... κινείται φύλλο.

Είναι προφανές πως σε μία συνεδρίαση με μόλις 43 εκατ. ευρώ τζίρο η μικρή προσφορά ή ζήτηση για δεικτοβαρείς μετοχές δημιουργεί ανάλογη τάση.

Το ενθαρρυντικό είναι πως η πίεση εκτονώθηκε σε επίπεδο υψηλότερο των 2.280 μονάδων, για να εκδηλωθεί στη συνέχεια ενδιαφέρον για μετοχές των ΟΠΑΠ, Alpha, Εθνικής και Cosmote.

Στην περίπτωση των συγκεκριμένων περιοχών, χρηματιστηριακοί κύκλοι τόνιζαν πως ενώ αρχικά υπήρχαν περιορισμένες πωλήσεις από την πλευρά μεμονωμένων ξένων, μετά τις 13.30 διαμορφώνεται ζήτηση στη μετοχή της Alpha με εντολές γύρω από τα 19,88 ευρώ.

Αναφορικά με το πρόβλημα της Βοϊλής Χρηματιστηριακής, καλά ενημερωμένες πηγές σημείωναν πως το μέγεθός του δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο των 2 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, οι συγκεκριμένες πηγές σημειώνουν πως εκτός της αδυναμίας κάλυψης των 2 εκατ. ευρώ δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλου είδους προβλήματα ή αδυναμία εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων από την πλευρά της χρηματιστηριακής.

Δεδομένου όμως ότι ο έλεγχος που διενεργείται στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, όπως πρόσθεταν, και επειδή, προφανώς, η αρμόδια εποπτική αρχή δεν έχει απόλυτα τεκμηριωμένη εικόνα, θα πρέπει να αναμένουμε μέχρι αύριο για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Άλλη πηγή προσκείμενη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σημείωνε πως θα πρέπει να γίνει απολύτως σεβαστό και κατανοητό από όλους ότι ουδείς χρηματιστηριακός παράγων θα μπορεί να χρησιμοποιεί πιστωτικά υπόλοιπα πελατών του για δική του χρήση ή χρήση άλλων χρεωστικών λογαριασμών της εταιρίας του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v