Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Yπεράνω εκτιμήσεων τα κέρδη λένε UBS, Σίγμα

Εξέπληξαν θετικά τους αναλυτές της UBS και της Σίγμα ΑΧΕ τα κέρδη α΄ εξαμήνου του Τιτάνα, τονίζεται σε εκθέσεις τους, με την πρώτη να τονίζει την εγχώρια ζήτηση λόγω Ολυμπιάδας. ”Νeutral 2” από UBS, ”Οutperform” από Σίγμα.

Τιτάν: Yπεράνω εκτιμήσεων τα κέρδη λένε UBS, Σίγμα
Υψηλότερα των εκτιμήσεων χαρακτηρίζονται τα κέρδη α΄ εξαμήνου του Τιτάνα τόσο από τη UBS όσο και από τη Σίγμα, με την πρώτη να αναμένει κάμψη στην κατανάλωση τσιμέντου στην Ελλάδα το 2005.

Αναλυτικότερα, στα επίπεδα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα εξαμήνου του Τιτάνα σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις και τα EBITDA αναφέρει η Σίγμα Χρηματιστηριακή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κερδοφορία του ομίλου ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Στο report της με ημερομηνία 31 Αυγούστου 2004 η Σίγμα Χρηματιστηριακή παραμένει ”θετική” για τη μετοχή, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 21,1 ευρώ και τη σύσταση ”outperform”.

Εξάλλου, η χρηματιστηριακή αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας στα έτη 2004 και 2005 κατά 4% και 5% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, θετικά και υψηλότερα των εκτιμήσεων αναφορικά με τα καθαρά κέρδη χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου του Τιτάνα, η UBS σε έκθεσή της (31/08), διατηρώντας παράλληλα τιμή στόχο στα 18,85 ευρω και σύσταση Neutral 2.

Στην έκθεση επισημαίνονται οι προβλέψεις για υποχώρηση κατά 5% της εγχώριας κατανάλωσης τσιμέντου το 2005, ενώ προβλέπεται ότι τα καθαρά κέρδη του Τιτάνα, για το σύνολο του έτους θα ανέλθουν στα 156 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v