Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Αναστολή λειτουργίας της ”Βοϊλής”

Την αναστολή της λειτουργίας της ”Π. & Α. ΒΟΪΛΗΣ ΑΧΕ” αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, λαμβάνοντας υπόψη σχετική δήλωση του επικεφαλής της ΑΧΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η χρηματιστηριακή είχε εκκρεμότητες 2 εκατ. ευρώ στις τελευταίες τρεις εργάσιμες.

Κεφαλαιαγορά: Αναστολή λειτουργίας της ”Βοϊλής”
Την αναστολή της λειτουργίας της ”Π. & Α. ΒΟΪΛΗΣ ΑΧΕ” αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, λαμβάνοντας υπόψη σχετική δήλωση του επικεφαλής της φερώνυμης ΑΧΕ.

Η χρηματιστηριακή είχε εκκρεμότητες 2 εκατ. ευρώ στις τελευταίες τρεις εργάσιμες, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Κεφαλαιαγορά.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς πρόκειται για ”συνειδητή απόφαση του προέδρου του ΣΜΕΧΑ να αποσυρθεί από τον χώρο”.

Ειδικότερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση απεφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη και δήλωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας ”Π. & Α. ΒΟΪΛΗΣ ΑΧΕ”, να αναστείλει τη λειτουργία της συγκεκριμένης χρηματιστηριακής εταιρίας, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 7 παρ. 1 του ν. 2836/2000.

Επισημαίνεται ότι ύστερα από προκαταρκτική έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το ύψος των εκκρεμοτήτων της παραπάνω εταιρίας τις τελευταίες τρεις εργάσιμες ημέρες σε σχέση με την εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών που έχει καταρτίσει στο Χ.Α. είναι της τάξης των δύο εκατομμυρίων Ευρώ (2.000.000) και η αναστολή της λειτουργίας δεν θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος εκκαθάρισης των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το διοικητικό συμβούλιο του ΣΜΕΧΑ αναμένεται να συνέλθει εντός των προσεχών ημερών προκειμένου να εκλέξει τον αντικαταστάτη του Π. Βοϊλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v