Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τραγωδία Βοϊλή

”Στενάζει” η Σοφοκλέους από τα πεπραγμένα του κ. Βοϊλή. Περισσότερο απ’ όλους, όμως, ”στενάζουν” οι χρηματιστές που τον έχρισαν θεματοφύλακα του κλάδου, ψηφίζοντάς τον επί δύο συνεχείς θητείες στη θέση του προέδρου του ΣΜΕΧΑ.

Η τραγωδία Βοϊλή
”Στενάζει” η Σοφοκλέους από τα πεπραγμένα του κ. Βοϊλή. Περισσότερο απ’ όλους, όμως, ”στενάζουν” οι χρηματιστές που τον έχρισαν θεματοφύλακα του κλάδου, ψηφίζοντάς τον επί δύο συνεχείς θητείες στην θέση του προέδρου του ΣΜΕΧΑ.

Το πλήγμα είναι μεγάλο και σηματοδοτεί το τέλος της εποχής της παλιάς φρουράς των χρηματιστών. Με βούλα και σφραγίδα των ιδίων…

Το γεγονός ότι οι τραπεζικές ΑΧΕ έχουν σήμερα πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα της Σοφοκλέους δεν οφείλεται τόσο στη μαεστρία των στελεχών τους, όσο στα λάθη της αντιπάλου πλευράς.

Ειλικρινά, τόσα αυτογκόλ, όσα έβαλαν οι ιδιώτες χρηματιστές στη δική τους εστία, είναι δύσκολο να τα πετύχει κάποιος στις μέρες μας. Χρειάζεται ικανότητα...

Αμέσως μετά τις πρόσφατες εκλογές του ΣΜΕΧΑ γράψαμε ένα άρθρο με τίτλο ”Τι δείχνει η νίκη Βοϊλή”. Σας μεταφέρουμε ένα απόσπασμα: ”Οι εκλογές στον ΣΜΕΧΑ ανέδειξαν την ίδια ηγεσία, πράγμα που σημαίνει ότι οι χρηματιστές μας είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που προσέφερε η συνδικαλιστική τους ηγεσία στον κλάδο”.

Οι τράπεζες είχαν, φυσικά, ενεργό ρόλο και στήριξαν την επιλογή Βοϊλή. Ειδικά αυτές δεν είχαν λόγο να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους!

Στις εκλογές συγκρούστηκαν δύο λογικές. Οι παλαιοί χρηματιστές και οι τράπεζες στήριξαν για τους δικούς τους λόγους ο καθένας τον κ. Βοϊλή.

Οι τράπεζες επειδή δεν είχαν λόγο να χάσουν χρόνο για να αναζητήσουν μία άλλη επιλογή και οι παλαιοί χρηματιστές επειδή δεν μπορούσαν να δεχτούν την εκπροσώπησή τους από πρώην συνδικαλιστικά στελέχη των τραπεζοϋπαλλήλων.

Ο θεσμός του ΣΜΕΧΑ απαξιώθηκε πλέον στη συνείδηση του κόσμου. Όπως λίγο παλιότερα απαξιώθηκαν οι γνωστές ενώσεις μετόχων.

Η αγορά χρειάζεται πλέον νέο αίμα, νέα εργαλεία. Αμφιβάλλουμε αν οι παλαιοί χρηματιστές είναι σε θέση να πάρουν την πρωτοβουλία. Έχουν χάσει εδώ και καιρό το παιγνίδι, αδυνατώντας να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει γύρω τους. Αυτό από μόνον του δεν σημαίνει το τέλος μιας εποχής;

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]


Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v