Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Σε ρόλο ”καταλύτη” οι ξένες αγορές

Στον απόηχο της χθεσινής ”αδύναμης” Wall Street εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, ενώ σημαντική εκτιμάται η κίνηση των ξένων θεσμικών επενδυτών. Στο επίκεντρο οι μετοχές των Τιτάν, Intralot, Μαΐλλη. Πώς υποδέχονται οι ΑΧΕ τα αποτελέσματα εξαμήνου.

ΑΧΕ: Σε ρόλο ”καταλύτη” οι ξένες αγορές
Τι εκτιμάται για σήμερα: Ιδιαίτερα σημαντική για την πορεία της αγοράς εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα είναι η κίνηση των ξένων θεσμικών επενδυτών.

Παράλληλα, η Εθνική ΑΧΕ αναφέρεται και στην αναστολή της λειτουργίας της Βοϊλής ΑΧΕ, σημειώνοντας πως κατά την άποψή της δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στην αγορά, καθώς, όπως συμπληρώνει, το μερίδιο της εν λόγω χρηματιστηριακής κατά τη διάρκεια των πρώτων επτά μηνών του έτους ήταν της τάξεως του 0,58%.

Προσεκτικό ”άνοιγμα” προβλέψει η Marfin Analysis για τη Σοφοκλέους, σε συνέχεια της αδυναμίας που παρουσίασαν χθες οι αμερικανικές αγορές.

Παράλληλα, η Marfin Analysis αναφέρεται και στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου των Τιτάν και Intralot, τα οποία κινήθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων της αγοράς.

Τη μετοχή της Τιτάν βλέπει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τη σημερινή συνεδρίαση και η Σίγμα Securities, σύμφωνα με την οποία, σε συνέχεια των ”ισχυρών” μεγεθών πρώτου εξαμήνου που ανακοίνωσε η τσιμεντοβιομηχανία, αναμένεται αυξημένη επενδυτική δραστηριότητα.

Εξάλλου και η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρεται στην Τιτάν, η μετοχή της οποίας, όπως και της Μαΐλλης, αναμένεται να προσελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον σε συνέχεια των ”ικανοποιητικών” -όπως τα χαρακτηρίζει– αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου.

Ωστόσο, η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως η γενικότερη ψυχολογία παραμένει ”αδύναμη”, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται στους χαμηλούς όγκους συναλλαγών και στην τάση συσσώρευσης που έχει παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό.

Η Eurobank Securities εκτιμά πως σε συνέχεια της χθεσινής τάσης αποκόμισης κερδών που παρουσιάστηκε, η αδυναμία της αγοράς ενδέχεται να συνεχιστεί και σήμερα, ιδιαίτερα εάν οι ξένες αγορές εμφανιστούν υποστηρικτές αυτής της τάσης.

Ωστόσο, η Eurobank Securities αναφέρει πως η τάση καλλωπισμού, καθώς είμαστε στο τέλος του μήνα, ενδέχεται να περιορίσει την πτωτική κίνηση, ενώ συμπληρώνει πως οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στα αποτελέσματα εξαμήνου, η ανακοίνωση των οποίων λήγει σήμερα.

Αποτελέσματα Εξαμήνου: Στα αποτελέσματα εξαμήνου της Τιτάν αναφέρονται οι ΑΧΕ στα σημερινά τους reports.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναφέρει πως τα αποτελέσματα της Τιτάν κινήθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων τόσο των δικών της όσο και της αγοράς. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η κατά 7,9% αύξηση των πωλήσεων που ανακοίνωσε η τσιμεντοβιομηχανία είναι αποτέλεσμα των υψηλότερων όγκων από την ελληνική αγορά και των αυξημένων τιμών από την αμερικανική αγορά.

Όπως αναφέρει η Marfin Analysis, οι προαναφερθέντες παράγοντες κατάφεραν όχι μόνο να αντισταθμίσουν, αλλά και να ξεπεράσουν τις αρνητικές επιρροές της τάξεως του 10% που είχε η ισοτιμία το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Η Marfin Analysis καταλήγει πως καθώς τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα των προβλέψεών της θα προχωρήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της, ενώ συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας.

Εξάλλου, η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του 2004 που ανακοίνωσε η Τιτάν αποτέλεσαν θετική έκπληξη σε επίπεδο κερδοφορίας, λόγω, μεταξύ άλλων, του χαμηλότερου του αναμενόμενου συντελεστή φορολόγησης.

Από την πλευρά της η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως διατηρεί τη σύσταση ”overweight” αλλά και τη θετική της άποψη για τη μετοχή της Τιτάν, στο πλαίσιο της υγιούς παραγωγής κεφαλαίων, αλλά και της ”ελκυστικής” της αποτίμησης, ενώ ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την κατά 82% αύξηση των EBITDA, αναφέρει πως μοχλό ανάπτυξης αποτέλεσε η αύξηση των τιμών σε τοπικό επίπεδο, η οποία υποστηρίχθηκε από την ενισχυμένη ζήτηση στις εξαγωγές.

”Ισχυρά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Τιτάν και η Εγνατία ΑΧΕ, η οποία αναφέρει πως η καλύτερη του αναμενομένου κερδοφορία είναι αποτέλεσμα τόσο του χαμηλότερου συντελεστή φορολόγησης όσο και των χαμηλότερων μειοψηφιών, αλλά και της ελαφρώς καλύτερης της αναμενόμενης λειτουργικής κερδοφορίας.

Η Εγνατία ΑΧΕ καταλήγει πως θα προχωρήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της, χωρίς ωστόσο να αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις, καθώς –όπως επισημαίνει– τόσο κατά τη διάρκεια του τρίτου όσο και του τέταρτου τριμήνου του έτους η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει υποχώρηση, ενώ συμπληρώνει πως διατηρεί τη σύσταση ”hold” καις την τιμή–στόχο των 20 ευρώ για τη μετοχή της Τιτάν.

Η Eurobank Securities εκτιμά πως στη συνέχεια η Τιτάν ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη με κάμψη της ζήτησης στην ελληνική αγορά, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των ολυμπιακών έργων. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου, η δραστηριότητα των οποίων αναμένεται να αυξηθεί σε συνέχεια της αναβάθμισης του εργοστασίου στη Φλόριδα.

Η μετοχή της Τιτάν, αναφέρει η Eurobank Securities, διαπραγματεύεται 10,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και με 11% discount σε σχέση με τις ομοειδείς διεθνείς επιχειρήσεις, ενώ καταλήγει πως παραμένει θετική για τη μετοχή της τσιμεντοβιομηχανίας.

Σε αναθεώρηση θα προχωρήσει και η Σίγμα Securities. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η αναθεώρησή της αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 4% για το 2004 και κατά 5% για το 2005, ενώ συμπληρώνει πως παραμένει ”long” για τη μετοχή της Τιτάν θέτοντας την τιμή-στόχο στα 21,2 ευρώ.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 0,54%, με τους όγκους των συναλλαγών να κυμαίνονται στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους, και συγκεκριμένα στα 41,5 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως η μετοχή του ΟΤΕ συνέχισε να σημειώνει υπεραπόδοση με καλούς –σύμφωνα με τα δεδομένα– όγκους συναλλαγών.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v