Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Θετικά και πονοκέφαλοι μετά Ολυμπιάδας

Στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα κινηθεί η αγορά στη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς αναμένεται μια ημέρα για να ολοκληρωθεί η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους επενδυτές να αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους σχετικά με τις επιδράσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα top picks.

Marfin: Θετικά και πονοκέφαλοι μετά Ολυμπιάδας
Στα τρέχοντα επίπεδα εκτιμά η Marfin Analysis ότι θα κινηθεί η αγορά στη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς απομένει μια ημέρα για να ολοκληρωθεί η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους επενδυτές να αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους σχετικά με τις επιδράσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ειδικότερα, στο εβδομαδιαίο της report η Marfin Analysis επισημαίνει ότι στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 4,2%, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να κερδίζουν 5,4%.

Όσον αφορά σε αυτή την εβδομάδα, η Marfin Analysis σχολιάζει ότι στον απόηχο των επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων, οι επενδυτές αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους σχετικά με την επίδραση που είχαν ή αναμένεται να έχουν οι Αγώνες σε μακροοικονομικό επίπεδο.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, τα πρώτα δείγμα από το μακροοικονομικό μέτωπο δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς οι νέες προβλέψεις για το δημοσιονομικό έλλειμμα κάνουν λόγο για 5%, έναντι του 3% που αποτελεί το όριο της ΕΕ, ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι πρόκειται να μεταθέσει χρονικά τα νέα οικονομικά κίνητρα.

Στα top picks της Marfin Analysis βρίσκονται οι Cosmote, Elmec, Folli-Follie, Φουρλής, Γερμανός, Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ και Τιτάνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v