Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ΔΕΗ - Γερμανό η σκυτάλη

Η ΔΕΗ δίνει το αυξημένο μέρισμά της και η Ουκρανία θέλει το... Γερμανό της. Άμεση η ανταπόκριση των ισχυρών παιχτών στις δύο θετικές κινήσεις των ισχυρότατων ομίλων και θετική ένδειξη η ισχυροποίηση της τάσης σε επίπεδα υψηλότερα των 2.300 μονάδων. Η αγορά έχει αντανακλαστικά και αυτό είναι το θετικότερο όλων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ευχάριστη η έκπληξη της άμεσης ανταπόκρισης των ισχυρών επενδυτών, στα θετικά νέα που κομίζουν οι δύο επιχειρήσεις του ΦΤ 20, ήτοι η ΔΕΗ και ο Γερμανός.

Στην περίπτωση της ΔΕΗ, το δέλεαρ είναι η υψηλή μερισματική απόδοση και η εκτίμηση του οικονομικού διευθυντή Γρηγόρη Αναστασιάδη για περαιτέρω αύξηση του μερίσματος στη χρήση του 2005.

Είναι ενθαρρυντικό, πως στη μετοχή της ΔΕΗ καταγράφεται αυξημένη εμπορευσιμότητα, καθώς στις πρώτες δύο ώρες της συνεδρίασης η ζήτηση κάλυπτε σχεδόν στο σύνολό της τη χθεσινή.

Η άλλη θετική είδηση έρχεται από τον Γερμανό, η διοίκηση του οποίου σχεδιάζει μεθοδικά το επόμενο βήμα διεθνούς εδραίωσης.

Και η Ουκρανία θέλει το Γερμανό της (Δες σχετικό θέμα) και οι ισχυροί επενδυτές τη συμμετοχή τους.

Πόσο μάλλον, όταν η τιμή της μετοχής είχε πιεστεί χαμηλότερα προς τα 19,9 ευρώ.

Ήδη, οι αγοραστές θέτουν τον πήχη σαφώς υψηλότερα, προς τα 20,34 ευρώ, με την τάση να ενισχύεται περαιτέρω για τη συνέχεια.

Η αγορά αφήνει πίσω της τη ”στήριξη” των 2.280 μονάδων.

Δείχνει να ”κρατά” τις 2.300 και το θετικότερο όλων ανταποκρίνεται στις θετικές ειδήσεις.

Την καλή εικόνα των δυο μετοχών και την άμεση ανταπόκριση του κοινού ακολουθούν ορισμένοι ξένοι που επανατοποθετούνται στη μετοχή της Cosmote από τα 13,20 ευρώ, τη στιγμή που μέχρι πριν από δύο συνεδριάσεις, η τιμή διαμορφώνονταν στα 12,98 ευρώ.

Ενδιαφέρον ξένων, αλλά και ισχυρών Ελλήνων επενδυτών υπάρχει και αυτό βεβαιώνεται θετικά και σήμερα.

Σημείωση: Με βάση την τρέχουσα τιμή της ΔΕΗ, το παιχνίδι κεφαλαιοποίησης μεταξύ των Alpha, Coca Cola και ΔΕΗ... για την κατάληψη της 5ης θέσης προσλαμβάνει πλέον ουσιαστικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v