Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με τον ΟΤΕ προς τις 2.300 μονάδες

Σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη εγγράφουν όσοι τοποθετούνται τις τελευταίες μέρες στη μετοχή του ΟΤΕ, η οποία σήμερα κερδίζει 3,8%. Ισχυρότερη η ανοδική φορά της Eurobank από αυτήν της Εθνικής, ενώ συνιστά ενδιαφέρον ”στοίχημα” η διαφορά της κεφαλαιοποίησης των δύο ισχυρότερων τραπεζικών ομίλων της χώρας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ψαλιδίζεται η διαφορά στην κεφαλαιοποίηση των Εθνικής και Eurobank, ενώ συνεχίζει σταθερά στα 10,3 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ.

Ο Γ.Δ. κυμαίνεται πέριξ των 2.299 μονάδων, με τους αγοραστές στη Eurobank να εμφανίζονται ενθερμότεροι από αυτούς της Εθνικής.

Στα 18,04 ευρώ οι εντολές αγοράς για μετοχές της Eurobank (στο +1,7%), στα 17,64 ευρώ (+0,2%) οι εντολές αγοράς στη μετοχή της Εθνικής.

Σταθερή στο +3,2% η μετοχή του ΟΤΕ, με την εμπορευσιμότητα να προσεγγίζει τα 650.000 τεμάχια.

Η μετοχή της ΔΕΗ με αύξηση συναλλαγών κυμαίνεται στα 19,38-19,40 ευρώ.

Αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται και στα 15,80 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, με ενδιαφέρον και από την πλευρά ξένου διαχειριστή.

Οι συναλλαγές θα ήταν χρήσιμο από τεχνικής πλευράς να προσεγγίσουν το χθεσινό καθαρό τζίρο, προκειμένου να διατηρηθεί και για την αυριανή συνεδρίαση η τάση του FTSE-20, στο εύρος 1.223-1.228 μονάδων.

Το ενθαρρυντικό είναι πως στη μετοχή του ΟΤΕ, παρά την υπεραξία περίπου 1 ευρώ που εγγράφουν οι αγοραστές της προηγούμενης εβδομάδας, δεν εκδηλώθηκε σημαντική προσφορά, το δε ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο και στην υψηλή τιμή ημέρας, δηλαδή τα 10,4 ευρώ.

Να σημειωθεί πως η μετοχή σήμερα προσφέρεται και για ενδοσυνεδριακά κέρδη, καθώς θεωρητικά η διακύμανση της μετοχής γίνεται σε εύρος 54 λεπτών, ενώ το σύνολο των πράξεων, περίπου 1.300 (στις 14.50), ξεπερνά κατά πολύ τις χθεσινές.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως και νέοι επενδυτές ή ”παίκτες” τοποθετούνται και βραχυπρόθεσμα στη μετοχή.

Θα πρέπει, επίσης, να προσεχθεί η μετοχή των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, με τιμή πλέον υψηλότερα των 6 ευρώ, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα εισέρχεται στην τελική ευθεία η διαδικασία επιλογής προέδρου.

Ανοδική τάση συντηρείται και για τις μετοχές των εταιριών Intralot στα 12,20 ευρώ, Τέρνα (στα 5,10 ευρώ), Ολυμπιακή Τεχνική (στα 3,7 ευρώ), Εγνατία στα 2,3 ευρώ, και βεβαίως των ισχυρών από τεχνικής πλευράς Ακτωρ προς τα 3,3 ευρώ και Αβαξ προς τα 3,72 ευρώ.

Το ζητούμενο μέχρι την ολοκλήρωση της συνεδρίασης είναι η διαμόρφωση του τζίρου σε επίπεδο περίπου 65-70 εκατ. ευρώ και του Γ.Δ. σε εύρος 2.290-2.299 μονάδων.

Ενδεχόμενο κλείσιμο έστω και οριακά πάνω από τις 2.300 μονάδες επαναλαμβάνουμε πως θα έχει ψυχολογική και μόνο σημασία.

Αυτό που ενδιαφέρει είναι η εδραίωση της παρουσίας νέων παικτών και της επανάκαμψης όσων απείχαν τις προηγούμενες δύο εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v