Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται συνέχεια της αντίδρασης

Το θετικό είναι πως όσο πλησιάζει η λήξη των Αγώνων, βελτιώνεται η διεθνής συγκυρία και ενεργοποιούνται τα αντανακλαστικά ορισμένων ξένων και των Ελλήνων συνεργατών τους. Για να... δούμε τι θα δούμε, αν η εφικτή υπεραπόδοση της αγοράς μπορεί να τελεσφορήσει με κίνηση προς τις 2.275 - 2.280 μονάδες, μέχρι την Παρασκευή.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το θετικότερο κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι σύμμαχος της Σοφοκλέους.

Θα λέγαμε, ακόμη καλύτερα, πως είναι η αφορμή που ενδεχομένως ψάχνουν οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι και οι Έλληνες χρηματιστές συνεργάτες τους, για να επαναδραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά.

Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο, οι συνεδριάσεις μέχρι και την Παρασκευή παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα επιβεβαιωθούν (ή όχι) οι εκτιμήσεις ισχυρών και εγκυρότατων χρηματιστηριακών που θεωρούν πιθανή την εισροή κεφαλαίων μετά τη λήξη των Αγώνων.

Η χθεσινή συνεδρίαση, περισσότερο η εικόνα του τελευταίου ημιώρου, ενισχύει αυτήν την εκτίμηση. Θα φανεί βέβαια προς το τέλος της εβδομάδας κατά πόσο μπορεί να έχει μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα.

Προφανώς, οι αγοραστές σε μετοχές της Alpha, του ΟΤΕ, αλλά και των Εθνικής, Πειραιώς, Eurobank, πόσο μάλλον των Folli Follie και δυο-τριών ακόμη μετοχών εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, έχουν και ξένη συμμετοχή.

Αυτό καθιστά τις συγκεκριμένες μετοχές σηματωρούς των διαθέσεων και της τακτικής που ενδεχομένως ακολουθούν αυτές τις μέρες οι ξένοι και οι Έλληνες συνεργάτες τους.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης, η πορεία μετοχών όπως η ΕΛΤΕΧ, λόγω της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων, οι Πειραιώς Real Estate, Ακτωρ, Σαράντης, Notos, Ρόκας, Jumbo, Αττικα Holdings, Μυτιληναίος.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τη Marfin Analysis (βλ. σχετικό θέμα), αναμένεται να βρεθεί η ΔΕΗ, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μήνου.

Παράλληλα, η Marfin παραθέτει τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα της εταιρίας, με συνολική κεφαλαιοποίηση περίπου 4,5 δισ. ευρώ, που θα ανακοινωθούν αύριο.

Δεν υπάρχει εμφανής λόγος ώστε στην αγορά σήμερα να μην επιχειρηθεί η ”διερεύνηση” της περιοχής που οδηγεί προς τις 2.275 - 2.280 μονάδες με αιχμή και τη μετοχή της Alpha, μετά τη χθεσινή αναβάθμιση, αλλά και τη Eurobank, καθώς η HSBC θέτει τιμή-στόχο τα 22 ευρώ και σύσταση ”αγοράς”. Είναι πολύ πιθανή η αντίδραση του FTSE-20 πέραν των 1.205 μονάδων, με ευπρόσδεκτη ενίσχυση των συναλλαγών στα 70-75 εκατ. ευρώ.

Το χθεσινό κλείσιμο του FTSE-20 στις 1.196,09 μονάδες (+0,86%) με αύξηση συναλλαγών θα πρέπει να έχει μέχρι και την Παρασκευή συνέχεια, προκειμένου να είναι δυνατή η διαμόρφωση και πάλι βραχυπρόθεσμα ανοδικής τάσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v