Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρυθμοί χελώνας

Μετρημένες στα δάχτυλα είναι οι άξιες αναφοράς επενδυτικές ευκαιρίες. Λίγες στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, όπου υπεραξίες προσφέρει ο ΟΤΕ, λιγότερες στη μεσαία κεφαλαιοποίηση και ελάχιστες στη χαμηλότερη είναι οι περιπτώσεις όπου σημειώνεται εμπορευσιμότητα άξια λόγου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η αναβάθμιση της Alpha, η αντιπαράθεση στην κεφαλαιοποίηση των Εθνικής - Eurobank και οι αγοραστές στις μετοχές των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ καθιστούν λιγότερο βαρετή τη συνεδρίαση.

Με βάση την τρέχουσα τιμή των μετοχών Εθνική και Eurobank, η διαφορά της χρηματιστηριακής τους αξίας διαμορφώνεται στα περίπου 160 εκατ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον βεβαίως επικεντρώνεται στη μετοχή της Eurobank, καθώς διαθέτει καλύτερη διαγραμματική εικόνα από αυτή της Εθνικής, ενώ τα τελευταία 15-20 λεπτά εντολές αγοράς διαμορφώνουν την τιμή από το χαμηλό ημέρας των 16,96 ευρώ στα 17,18 ευρώ.

Το περιθώριο μεταβολής για τη μετοχή της Eurobank είναι 26 λεπτά, ενώ της Εθνικής 16 (16,8-16,96 ευρώ).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μετά την προσέγγιση των 10 ευρώ και η μετοχή του ΟΤΕ, καθώς η τοποθέτηση 2-3 ξένων και ορισμένων Ελλήνων συνεργατών τους αποδίδουν την τελευταία εβδομάδα υπεραξία περίπου 70 λεπτών/μετοχή.

Δεδομένης της αυξημένης εμπορευσιμότητας της μετοχής του ΟΤΕ, καθίσταται προφανής ο πρωταγωνιστικός ρόλος του τίτλου για τις βραχυπρόθεσμες κινήσεις ισχυρών ”παικτών”.

Ενδιαφέρον εμφανίζει και πάλι η μετοχή της Πειραιώς, καθώς αγοραστές εμφανίζονται σταδιακά και προς τα 9,08 ευρώ, η δε εμπορευσιμότητα της μετοχής επιτρέπει τη λήψη βραχυπρόθεσμων θέσεων.

Παρά την αποκαρδιωτική εικόνα που καταγράφεται μέσω των χαμηλών συναλλαγών, δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητη η πορεία ορισμένων τίτλων.

Η βελτίωση των μεγεθών της ΕΛΒΕ φέρνει τη μετοχή με εύρος διακύμανσης 1,21-1,25 ευρώ (με απόδοση 3,4%.

Περιθώριο κέρδους 10 λεπτών εμφανίζει και η μετοχή της Hitech, καθώς μετά τη χθεσινή προσαρμογή η τιμή διαμορφώνεται στα 1,53 ευρώ (3,3%).

Στη μετοχή της Λύκος το περιθώριο διακύμανσης διαμορφώνεται στα 17 λεπτά, με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 3%, ενώ συνεχίζουν με αυξημένη εμπορευσιμότητα η Δομική Κρήτης (στο 1,84 ευρώ), η Βέτεριν στα 2,29 ευρώ, η Εθνική Ακινήτων στα 3,18 ευρώ, η Μηχανική στο 1,63 ευρώ, ο ΔΟΛ στα 3,18 ευρώ και η Μεβάκο στα 1,80 ευρώ.

Σε επιμέρους κινήσεις και ελάχιστες άξιας αναφοράς τοποθετήσεις ορισμένων ισχυρών παιχτών περιορίζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Αν μη τι άλλο, ο Γ.Δ. βρίσκεται σε διακύμανση πέριξ της περιοχής των 2.250 μονάδων, ενισχύοντας την τάση για σταθεροποίηση - εξισορρόπηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v