Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Για το υψηλό δημόσιο χρέος, τα νέα μετάλλια που κατέκτησε η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα, την αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου, τα αποτελέσματα εξαμήνου των εταιριών κάνουν λόγο τα πρωτοσέλιδα του οικονομικού Τύπου της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Με τη διεύρυνση του δημοσίου χρέους ασχολούνται στα πρωτοσέλιδά τους οι οικονομικές εφημερίδες της Τρίτης.

Δημόσιο χρέος: Για νέο Ολυμπιακό ρεκόρ στο δημόσιο χρέος κάνει λόγο η εφημερίδα ”Ελεύθερος Τύπος”, ανακοινώνουν δυσμενέστερα στοιχεία για έλλειμμα και χρέος σχολιάζουν ”τα Νέα”, Ολυμπιακό άλμα δημόσιου χρέους στα 195,7 δισ. ευρώ είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής”, για Ολυμπιακό ρεκόρ χρέους 119,4% του ΑΕΠ κάνει λόγο στην πρώτη σελίδα η ”Ελευθεροτυπία”, για χρέος-θηλιά στην οικονομία κάνει λόγο ”Το Βήμα”, θα ξεπεράσει τα 200 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος είναι ο τίτλος της ”Εξπρές” για το θέμα, δανεισμός-ρεκόρ 11,2 δισ. ευρώ σε 3 μήνες σχολιάζει η ”Ημερησία”, σπάει ρεκόρ το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με το ”Χρηματιστήριο”.

Μετάλλια - Ελλάδα: Για χρυσές εκπλήξεις κάνει λόγο η εφημερίδα ”Ελεύθερος Τύπος”, τέλος εποχής για την άρση βαρών είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Τα Νέα”, αναφερόμενος στη δήλωση του προπονητή της ομάδας άρσης βάρων, Χ. Ιακώβου, περί αποχώρησής του, κλονίζει τον Ιακώβου η κρίση, σύμφωνα με τον τίτλο της ”Καθημερινής”, κορίτσια για φίλημα είναι ο τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας”, χορεύοντας με τα μετάλλια είναι ο τίτλος του ”Βήματος”, χρυσό και ασημένιο για τα κορίτσια αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, σπουδαίες ημέρες είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”, χρυσό και ασημένιο σε βάδην και τριπλούν αναφέρει η ”Ημερησία”.

Πετρέλαιο - καύσιμα: Καταλύτης η παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για τις τιμές των καυσίμων σχολιάζει η εφημερίδα ”Ελεύθερος Τύπος”, ανοδική η πορεία τιμών βενζίνης και πετρελαίου σχολιάζουν ”Τα Νέα”, ποιοι ωθούν τις τιμές του πετρελαίου στα 50 δολάρια το βαρέλι σχολιάζει ”Το Βήμα”, για ανάσα στα 47 δολάρια (για το πετρέλαιο) κάνει λόγο η ”Ναυτεμπορική”, προσωρινή πτώση πετρελαίου είναι ο τίτλος της ”Εξπρές”.

Φορολογία: Στο 25% ο φόρος για τις επιχειρήσεις δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκούφης, σύμφωνα με τον ”Ελεύθερο Τύπο”, απαιτείται τριετία για συντελεστή 25% είναι ο τίτλος της ”Ελευθεροτυπίας” για το θέμα, σε βάθος τριετίας η μείωση των φόρων ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης σύμφωνα με ”Το Βήμα”, σε τρία χρόνια η μείωση φόρου κερδών στο 25% σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, στο 25% μέσα σε μια τριετία οι φορολογικοί συντελεστές είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Κέρδος”, στροφή στους ιδιώτες για την ανάπτυξη της οικονομίας αναφέρει η ”Εξπρές”, που σχολιάζει ότι οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν στο 25%, σε τρεις δόσεις η μείωση φόρων στις επιχειρήσεις σύμφωνα με την ”Ημερησία”, σε ορίζοντα 3ετίας η φορολογική μεταρρύθμιση αναφέρει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Ολυμπιακή Αεροπορία: Για πετρελαϊκή αύξηση 4-9 ευρώ στους ναύλους εξωτερικού κάνει λόγο η ”Καθημερινή”, ακριβαίνουν τα αεροπορικά εισιτήρια είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Το Βήμα” για το θέμα, νέες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων σχολιάζει η ”Ναυτεμπορική”, ακριβαίνουν τα εισιτήρια στις πτήσεις εξωτερικού σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

ΕΛΠΕ: Για απεργιακή κινητοποίηση προειδοποιούν οι εργαζόμενοι στα ελληνικά διυλιστήρια, αναφέρει η ”Καθημερινή”.

ΚΑΕ: Κέρδη 21,9 εκατ. ευρώ τα ΚΑΕ παρά την πτώση των αφίξεων, σχολιάζει η ”Καθημερινή”, σημαντική άνοδο σε ποσοστό 34,8% σημείωσαν τα κέρδη των ΚΑΕ αναφέρει το ”Κέρδος”, άνοδος κερδών 34,8% στο α΄ εξάμηνο αναφέρει η ”Εξπρές”, αυξημένα 35% τα κέρδη των ΚΑΕ είναι ο τίτλος της ”Ημερησίας”, δεν επηρεάστηκαν τα ΚΑΕ από την τουριστική κίνηση σχολιάζει το ”Χρηματιστήριο”.

Ολυμπιακά Ακίνητα: Πρόσκληση σε ιδιώτες για τα Ολυμπιακά Ακίνητα σχολιάζει η ”Ημερησία”, το μέλλον των ολυμπιακών ακινήτων είναι ο τίτλος της ”Καθημερινής” για το θέμα.

Μηχανική: Πλησίασε τα 15 εκατ. η κερδοφορία της Μηχανικής είναι ο τίτλος της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο” για το θέμα, σημαντική άνοδο κερδοφορίας η Μηχανική σχολιάζει η ”Καθημερινή”.

Όμιλος Σαράντη: 117,4 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις αναφέρει η ”Καθημερινή”, ενίσχυσε εκ νέου τα μεγέθη της η Sarantis, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v