Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin Analysis: ”Ισως ο ΟΤΕ κάνει τη διαφορά”

Από τον ΟΤΕ περιμένει η Marfin Analysis, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο της report, να ”κάνει τη διαφορά” στην ελληνική αγορά, καθώς τα αποτελέσματα εξαμήνου των εταιριών δεν αναμένεται να σημειώσουν μεγάλες αποκλίσεις από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Marfin Analysis: ”Ισως ο ΟΤΕ κάνει τη διαφορά”
Την υποχώρηση των πετρελαϊκών τιμών στις διεθνείς αγορές σε συνδυασμό με την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για την ελληνική αγορά, καθώς πλησιάζει το τέλος της θερινής περιόδου, θεωρεί ως σημεία καταλύτες για την πορεία της Σοφοκλέους η Marfin Analysis στο εβδομαδιαίο της report.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis, στο report της με ημερομηνία 23 Αυγούστου, επισημαίνει ότι η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου τελειώνει σε λιγότερο από δέκα ημέρες, και όπως είθισται, οι περισσότερες των εταιριών θα τα ανακοινώσουν τις τελευταίες 2-3 ημέρες.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής η εικόνα των αποτελεσμάτων είναι θετική, ωστόσο το ενδιαφέρον για τις μετοχές παραμένει περιορισμένο και οι όγκοι συναλλαγών ”ασθενικοί”.

Παράλληλα, η Marfin Analysis επισημαίνει ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα οι ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τιτάνας, Γερμανός, Folli-Follie και ΚΑΕ.

Καθώς δεν αναμένεται κάποια σημαντική απόκλιση από τα consensus που έχουν διατυπωθεί για τα μεγέθη των εταιριών, δεν πρόκειται να υπάρξει και κάποια σημαντική επίδραση στις μετοχές των εν λόγω εταιριών, επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, τονίζει η χρηματιστηριακή, οι δηλώσεις της διοίκησης του ΟΤΕ στο conference call ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η προθυμία της να εκπλήσσει την αγορά, είναι στοιχείο που μπορεί να προκαλέσει τη διαφορά.

Τα top picks της χρηματιστηριακής αποτελούν οι μετοχές των Cosmote, Elmec, Folli-Follie, Φουρλής, Γερμανός, Εθνικής Τράπεζας, ΔΕΗ και Τιτάνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v