Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεσμώτης του... τζίρου

Με συναλλαγές 50 εκατ. ευρώ η αγορά περνά σε... τρίτη μοίρα. Πλην, όμως, με τόσο περιορισμένη εμπορευσιμότητα σε ένα τόσο ρηχό χρηματιστήριο είναι εφικτή η βραχυπρόθεσμη αντίδραση προς τις 2.250, ενδεχομένως 2.270 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

H διάθεση σταθεροποίησης των ξένων αγορών, ειδικότερα της Ν. Υόρκης, ενδέχεται να επηρεάσει ανάλογα και τη Σοφοκλέους.

Η προσπάθεια αντίδρασης που επιχειρήθηκε χθες, μπορεί να έχει συνέχεια, αν και με συναλλαγές λιγότερες των 50 εκατ. ευρώ η αγορά μας είναι... ωσεί παρούσα.

Παρ’ όλα αυτά, γεννά ελπίδες η σημαντική μείωση των πωλήσεων, κάτι που μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τις μετοχές των Alpha και Εθνικής, ενώ το βραχυπρόθεσμο αγοραστικό ενδιαφέρον μπορεί να οδηγήσει τη μετοχή του ΟΤΕ προς τα 10 ευρώ.

Οι αναλυτές επιμένουν πως εν όψει της λήξης των Αγώνων είναι πιθανή η μικρή έστω ενίσχυση της εμπορευσιμότητας, ενδεχόμενο που θα μπορούσε να φέρει τον Γ.Δ. διαδοχικά προς τις 2.250 και 2.270 μονάδες.

Αυτό δικαιολογεί τη συγκρατημένη αισιοδοξία ορισμένων ”παικτών” στα παράγωγα πως ο FTSE-20 μπορεί να κινηθεί προς τις 1.200 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τη βραχυπρόθεσμη τάση, οι μετοχές των ΕΧΑΕ, ΕΠΑΤΤ, Ελληνικής Τεχνοδομικής, Τεχνικής Ολυμπιακής μπορεί να παρουσιάσουν υπεραπόδοση, όπως επίσης και οι τίτλοι των ΕΛΠΕ, ΔΟΛ, Βέτεριν, Μυτιληναίου, Chipita, Γρηγόρη και ορισμένοι ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v